Україна
12 листопада 2019
Найголовніше за день: протести проти земельної реформи, підозра екс-гендиректору «Укроборонпрому», затвердження відставки Яременка
Читайте про найголовніші події дня, 12 листопада.
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 12 листопада.

Протести проти земельної реформи

На вулицю Інститутську приїхали люди на сільгосптехніці, на якій вони працюють на землях, що орендують. Трактори стояли вздовж усієї вулиці. Також було багато прапорів різних організацій. На площі перед Верховною Радою окрім протестувальників проти продажу землі, також зібрались ті, хто виступає за відкриття ринку землі, але їх набагато менше, ніж тих, хто виступає проти.

Частина площі, де зібрались за відкриття ринку землі перед Верховною Радою, очіплена Нац Гвардією та поліцією. Ця частина площі перед сценою майже порожня.

Нагадаємо, що вчора, на знак незгоди із цинічними діями влади у питанні земельної реформи, аграрії вийшли зі своєю технікою до головних автомагістралей країни у 17 точках. До акції протесту приєднались сільгоспвиробники у 13 областях — Вінницькій, Черкаській, Чернігівській, Тернопільській, Кіровоградській, Миколаївській, Хмельницькій, Житомирській, Одеській, Полтавській, Волинській, Рівненській, Львівській.

Підозра екс-гендиректору «Укроборонпрому»

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру колишньому генеральному директору державного підприємства "Укроборонпром". Колишній посадовець не задекларував майно. 

Екс-гендиректор не вніс у декларацію за 2016 рік відомості про дві квартири, вартістю понад 3 млн грн, та автомобіль Range Rover, вартістю 10 млн грн. Машина та квартири належать його цивільній дружині. Чоловіка підозрюють у внесенні недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Затвердження відставки Яременка

Фракція "Слуги народу" розглянула заяву Богдана Яременка про відставку з посади голови комітету з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва і визначила його наступників. Серед кандидатів на посаду глави комітету - Єлизавета Ясько, Святослав Юраш, Галина Михайлюк і Олександр Мережко.

Нагадаємо, голова парламентського комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко написав заяву про складення повноважень на тлі секс-скандалу навколо його особи.

 

Нагадаємо також, що сьогодні депутат із фракції «Опозиційна платформа - За життя» Ілля Кива прийшов на засідання Верховної Ради в масці Джокера - відомого кіноперсонажа з саги про Бетмена.