Політика
13 листопада 2019
Зарплати антикорупціонерів: скільки в жовтні заробили глави НАБУ, НАПКА і ДБР
Найбільш високооплачуваним антикорупціонером жовтня став член НАПКА Олександр Скопич/
news-image

У жовтні свою посаду втратив один з топ-антикорупціонерів: Олександр Мангул був звільнений з поста глави Національного агентства по запобіганню корупції, пише «Є!» з посиланням на dialogs.

На його місце тимчасово призначили Наталію Новак, і скоро повинен пройти конкурс на посаду. «Слово і Діло» подивилося, скільки в минулому місяці заробив Мангул і діючі антикорупціонери.

Найбільш високооплачуваним антикорупціонером жовтня став член НАПКА Олександр Скопич – він заробив 278 тис. грн. Йому виплатили, крім окладу та набавок, компенсацію за невикористану відпустку і матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових проблем.

Вже звільнений глава НАПКА Олександр Мангул заробив 222,1 тис. грн. У цю суму також увійшла компенсація за невикористану відпустку і допомогу для вирішення соціально-побутових питань. Відзначимо, інші члени НАПКА і заступник глави в жовтні теж отримали компенсацію і допомогу. Виконуюча обов’язки голови Агентства Наталія Новак минулого місяця отримала 28,9 тис. грн.

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заробив 170,2 тис. грн. Його заступники – мінімум 106 тис., максимум 159 тис. грн.

Традиційно невеликі зарплати в Державному бюро розслідування. Директор ГБР Роман Труба отримав 72,3 тис. грн, його перший заступник Ольга Варченко трохи більше – 73,6 тис. грн.

 

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що гірники Первомайськвугілля у Луганській області другу добу відмовляються виходити з шахт, вимагаючи погасити заборгованості з виплат зарплат.

 

Читайте також:В Офісі Зеленського затримали високопоставлену хабарницю