Події
15 листопада 2019
Росія готова знизити ціну газу для України до 25%, - Путін
Президент РФ заявив, що Росія готова укласти угоду про транзит газу з Україною за зниженими на 20-25% цінами.
news-image

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія готова укласти угоду про транзит газу з Україною за зниженими на 20-25% цінами.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на 112.

Ми готові працювати з Україною щодо транзиту нашого газу в Європу, і з постачання в саму Україну. Причому за цінами, нижчими від тих, за яким Україна отримує російський же газ, але як би по реверсу з боку Європи... Але ми ж говорили про те, що якщо прямо постачати, то ми можемо знизити ціну на 25%", - сказав Путін.

Путін підкреслив, що Росія заявляла про готовність до досягнення будь-яких угод з Україною за участю Єврокомісії.

Президент РФ нагадав, що питання ціни газу для України обговорювалося на зустрічі лідерів української партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука і Юрія Бойка з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим.

Свого часу приїжджав пан Медведчук і Бойко, зустрічалися з головою уряду Росії. І Медведєв їх запитав тоді: ну вам-то що, ви ж не входите в уряд і навряд чи увійдете? Відповідь була такою, зрілий абсолютно. Вони сказали: для нас важливо, щоб Україна і український споживач отримував газ дешевший. На 25%, на чверть! Якщо ми це зробимо, толкнем цей процес, ми будемо щасливі", - зазначив Путін.

Путін вважає, що це реальна зріла політична позиція в інтересах громадян України.

Нагадаємо, в Москві 22 березня відбулися економічні переговори делегації партії "Опозиційна платформа – За життя" на чолі з Віктором Медведчуком і Юрієм Бойко з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим і главою "Газпрому" Олексієм Міллером.

Боку обговорили низку економічних питань. За словами Бойка, найголовніший питання – це прямі поставки газу в Україну без незрозумілих посередників.

Дія контрактів на транзит і постачання газу, укладених Росією і Україною десять років тому, закінчується в кінці 2019 року.

Попередні тристоронні політичні переговори відбулися 17 липня 2018 року і 21 січня 2019 року.

 

Також ми повідомляли, що у Нафтогазі розповіли що станеться, якщо контракту з РФ не буде.

 

Читайте також:Газ для потреб населення,  які отримують газ на умовах ПСО, становитиме 4 899 гривень за тис.кубометрів