Світ
23 лютого 2015
Путін про причетність Суркова до подій на Майдані: «Повна нісенітниця»
news-image

23 лютого в інтерв'ю «Росії-24» президент РФ Володимир Путін спростував повідомлення про причетність свого помічника Владислава Суркова до подій на Майдані в Києві, передає Є! Єдність.інфо з посиланням на interfax.ru

За словами глави російської держави, це «повна нісенітниця, необхідно уважно використовувати відомості, які надаються спецслужбами».

Нагадаємо, про причетність Суркова до подій на Майдані 20 лютого заявив голова Служби безпеки України (СБУ) Валентин Наливайченко. За його словами, радник президента РФ «керував групами снайперів, які стріляли в активістів Майдану».

Ці звинувачення потім повторив президент України Петро Порошенко, виступаючи на церемонії вручення нагород родичам людей, загиблих на Майдані.

Пізніше офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич заявив, що слідчим і спеціальним службам України є чим зайнятися, однак замість розслідувань вони, спекулюючи на смертях людей, «пред'являють нісенітниці», «гідні психіатричної лікарні». Він також назвав маячнею заяви українських офіційних осіб про «російський слід» і участь помічника президента РФ владислава Суркова в події на Майдані.

Читайте також: Наливайченко зробив сенсаційну заяву, про людину, яка керувала снайперами на Майдані