Світ
15 листопада 2019
Польща вирішила не купувати російський газ
Нафтогазова компанія Польщі PGNiG отримала необхідні корпоративні рішення і заявила російському Газпрому та Газпрому експорт, що не буде купувати у них газ після 2022 року.
news-image

Нафтогазова компанія Польщі PGNiG отримала необхідні корпоративні рішення і заявила російському Газпрому та Газпрому експорт, що не буде купувати у них газ після 2022 року, пише «Є!» з посиланням на gazeta.ua.

Контракт уклали 25 вересня 1996 року. Про рішення його припинити повідомили у PGNiG .

Згідно з контрактом, газ транспортується газопроводом "Ямал-Європа". За три роки до передбачуваного розірвання контракту, тобто до 31 грудня 2019 року, сторони зобов'язані подати декларацію про співпрацю після 2022 року.

Відповідно до прагнення Польщі щодо гарантування безпеки постачань енергоресурсів і реалізації стратегії PGNiG, в останні чотири роки компанія зробила фундаментальні кроки із диверсифікації напрямів отримання природного газу до Польщі. Компанія уклала довгострокові контракти на поставку ЗПГ і здійснює придбання родовищ природного газу на норвезькому континентальному шельфі, що в поєднанні з діяльністю оператора газотранспортної системи в області розширення газопроводу дає змогу завершити контракт у встановлені терміни відповідно до його положень", - наведено у повідомленні слова голови PGNiG Петра Возняка.


Президент РФ Володимир Путін запропонував Україні російський газ дешевше на 20-25%. Водночас у Нафтогазі кажуть, що Газпром і так має постачати Україні дешевий газ, але не робить цього.

 

Читайте також:У Нафтогазі розповіли що станеться, якщо контракту з РФ не буде