Політика
17 листопада 2019
Лідера «Слуги народу» звинуватили у подвійному громадянстві: подробиці скандалу
Відразу кілька телеграм-каналів розповсюдили інформацію, що народний депутат нібито володіє паспортом громадянина США
news-image

Главу фракції "Слуга народу" Давида Арахамія звинуватили в подвійному громадянстві, інформує «Є!», з посиланням на obozrevatel.com.

Відразу кілька телеграм-каналів розповсюдили інформацію, що народний депутат нібито володіє паспортом громадянина США. 

Колишній народний депутат Ігор Мосійчук на своєму каналі заявив, що у нього є докази того, що Арахамія має американський паспорт, причому "фактаж набагато більший, ніж у "Розвідника".

Інформацію про наявність громадянства США Давид Арахамія приховав при подачі відповідних документів кандидатом в народні депутати до ЦВК, чим порушив закони та Конституцію України!

 

Світлина від Vita Necheporenko.

При цьому конкретні дані з'явилися на канал "Розвідника", де сказано, що Арахамія має статус US Person. 

Цей термін використовується Сполученими Штатами стосовно: громадянина США, іноземця, законно прийнятого на постійне проживання, компанії, яка зареєстрована в США, – написано в повідомленні.
Є достовірна інформація про те, що Давид Арахамія має водійське посвідчення в США, отримане на ім'я David Broun, і паспорт громадянина США, який був виданий на ім'я David Arakhamiya, – стверджує джерело.

За даними каналу, статус US Person Арахамія отримав в зв'язку з тим, що "його компанія TemplateMonster мала американську юрисдикцію: партнер нардепа був громадянином США".

Лідера

 

Читайте також: «Слуги народу» отримують гроші в конвертах: Скороход зробила скандальну заяву (відео)