Шоу-біз та культура
17 листопада 2019
Найкращі фільми про собак для перегляду на вихідних
Підбірка фільмів про собак
news-image

Що подивитись на вихідні? Журналісти «Є!» зробили для вас збірку фільмів про собак. Зберігайте собі десь, щоб не загубити та подивитись всі.

1. «Неймовірний світ очима Енцо»

Повертаючись якось раз з автотрека, американський гонщик Денні Свіфт спонтанно купив цуценя. Маленький золотистий ретривер, який отримав кличку Енцо, став талісманом висхідної зірки автоспорту. Енцо був присутній на багатьох змаганнях Денні і став четвертим членом його команди. Про краще дитинство люблячий пес не міг і мріяти. Трохи подорослішавши, Енцо став свідком перемог Денні і за межами траси. Ревнивому вихованцеві довелося змиритися з конкуренцією, коли на його очах господар завоював серце прекрасної дівчини. Але життя складається не тільки з успіхів і радісних моментів. У хвилини горя і невдач вірний пес Енцо розділяє переживання Денні і залишається його підтримкою.

2. «Шлях додому»

Щеня Белла виросла серед котячого виводка в підвалі старого будинку. Вся її родина потрапила в руки співробітників служби з вилову собак. Белла не розчарувалася в людях завдяки доброму і дбайливому хлопцеві Лукасу, який підгодовує бездомних тварин. Він забирає Беллу додому, незважаючи на заборони свого орендодавця. Лукас тренує нову улюбленицю і стає її кращим другом, без якого вона більше не уявляє свого життя. Саме тому Белла не підкоряється сумним обставинам, які розлучають її з господарем. Опинившись в чотирьохсот милях від будинку, вона шукає дорогу назад і потрапляє в руки різних людей, приносячи їм розраду і радість.

3. «Белль і Себастьян»

Маленький Себастьян живе разом зі своїм прийомним дідусем Сезаром у французькому селі Сен-Мартен, що розташувалася біля самого підніжжя Альп. Останнім часом в селі неспокійно: жителі розповідають один одному про якусь звірюка, що внадилася задирати овець. Місцеві мисливці, включаючи Сезара, день за днем ​​патрулюють гори і розставляють всюди пастки, сподіваючись рано чи пізно зловити хижака. Але насправді в цих місцях причаїлася загроза страшніше: на дворі 1943 рік, Франція вже не перший рік окупована, і німці раз у раз навідуються в Сен-Мартен, вистежуючи серед місцевих того, хто переправляє біженців через гори. Полювання на зверюгу тим часом триває, і лише Себастьян сумнівається в тому, що це саме вона нападає на худобу. Незабаром він випадково стикається з «кровожерливим хижаком», який насправді виявляється звичайною собакою, котра втекла колись від жорстокого господаря. Себастьян дає собаці ім'я - Белль, і відтепер вважає своїм обов'язком захищати її від мисливців.

4. «Острів собак»

В Японії майбутнього тотемним тваринами правлячої верхівки стали кішки, а собак примусово виселили на смердюче звалище. З колишніх домашніх улюбленців вони перетворилися в скелетів, змушених битися за огризки і страждати від недуг техногенного століття. Мер Кобаяші, який перетворив собаче життя в пекло, збирається переобиратися на другий термін, і одне з його обіцянок - повне винищення справжніх собак і їх заміна бездушними роботами. Плани Кобаяші руйнуються, коли на звалищі в пошуках свого улюбленця Спота приземляється хлопчик Атарі, вихований в родині Кобаяші. Разом зі зграєю нових друзів він розгортає кампанію з порятунку собачого світу.

5. «Аксель»

AXL - робот нового покоління, наділений інтелектом і почуттями найрозумнішою на світлі собаки. Він виходить з-під контролю своїх творців і знаходить собі господаря до душі - молодого байкера Майлза. Роз'їжджаючи по пустельній місцевості, Майлз зауважує робота серед руїн, приручає його, як живого пса, і дає йому кличку Аксель. Майлз бачить в ньому не машину і не зброю, а друга. Але вчені, які створили Акселя, приготували для нього зовсім іншу долю. Використовуючи потужний технічний арсенал, вони намагаються повернути робота, який зробив свій вибір не на їхню користь.

6. «Хатіко: найвірніший друг»

Паркер Уілсон - звичайний американець, професор університету. Але тільки не для Хатіко, пса породи акіта-іну, який живе у Паркера. Колись Паркер знайшов Хатіко загубленим цуценям, і з тих пір вони стали справжніми друзями. Кожен день Паркер Уілсон їде з залізничної станції на роботу в університет, а Хатіко незмінно проводжає його вранці і зустрічає ввечері. Але одного разу трапляється нещастя - Паркер помирає на лекції від серцевого нападу. В той день Хатіко вперше не дочекався на станції свого господаря. З тих пір пес щодня приходить на вокзал і чекає, чекає, чекає свого господаря і друга, який ніколи вже до нього не повернеться.

7. «Собаче життя»

Головний герой фільму, прекрасний золотистий ретривер, пам'ятає всі свої минулі життя. Він пам'ятає своє народження в образі вуличного пса і то, як його життя обірвалося, ледь розпочавшись. Пам'ятає, як він був улюбленим собакою у хлопчика на ім'я Ітан з американської глибинки. Пам'ятає, як після цього він переродився в поліцейську собаку і допомагав ловити бандитів на небезпечних вулицях Чикаго, а після цього став гарненьким песиком сім'ї в Атланті. Був він і сумним сенбернаром, про якого ніхто не хотів дбати. Але на п'яте переродження пес отримав подарунок від долі: він знову народився неподалік від будинку вже постарілого Ітана, і їм випав шанс зустрітися ще раз.

8. «Білий полон»

Сюжет фільму концентрується навколо декількох собак, покинутих співробітниками полярної станції посеред Антарктики. Університетський професор Девіс МакЛарен прибуває на дальній півночі з пошукової місією, в надії відшукати метеорита, який впав в цих краях . Разом з молодим полярником Джеррі Шеппардом вони відправляються вглиб крижаної пустелі, осідлавши кілька собачих упряжок. Під час поїздки дослідники стають жертвами нещасного випадку, в результаті якого Девіс ламає ногу, а Джеррі отримує сильне обмороження. Потім починається сильна сніжна буря, в зв'язку з чим весь персонал і пораненого професора в терміновому порядку евакуювали. У метушні на станції залишають вісім собак, яким належить боротися за життя без людського нагляду в умовах лютої антарктичної зими.

9. «Марлі і я»

Джон і Дженні Гроган - молодята, які щойно приїхали до Флориди. Обоє влаштовуються репортерами в місцеву газету. У їхньому новому будинку є дитяча кімната, і це мимоволі наштовхує героїв на думку про дитину. Вони не впевнені, що повністю готові до появи немовляти, і вирішують для початку спробувати завести собаку. Тепер щеня Марлі - повноцінний член їх сім'ї. Поки він росте, Джон і Дженні намагаються навчити його простим командам, але пес настільки неслухняний, що не може засвоїти навіть найпростіші правила поведінки. Як правило, чим більше і старше стає собака, тим складніше її контролювати, а з Марлі так взагалі не знаєш, чого очікувати. То він вирішує закусити телефоном, то вистрибнути з машини на повному ходу, то з'їсти золоту підвіску, яку господарі залишили на столі. Незважаючи на невдалий досвід виховання, молодята все ж заводять дитину, і тепер вся увага приділяється малюкові, через що Марлі починає ще більше пустувати.

10. «Бетховен»

Діти Джорджа Ньютона вмовили папу дати притулок маленького чарівного цуценятка, який дивом уникнув незавидної долі піддослідного у одного дуже нехорошого ветеринара. Передчуваючи, що пошкодує про це, глава сімейства все-таки погоджується, і будинок, який і так стояв на вухах від витівок Райса, Теда і Емілі, перетворюється на справжній бедлам. Песик зростає, як і масштаби його витівок. Ньютон-старший щосили намагається зосередитися на роботі і підписати важливий контракт, поки домочадці опиняються втягнутими в протистояння з тим самим ветеринаром, який не залишає надій роздобути собі чотириногого симпатягу.

Читайте також: Найкращі фільми про адвокатів для перегляду на вихідних