Політика
18 листопада 2019
Справа не в сумі, Україні важливо залишатися в програмі МВФ – Маркарова
Співпраця України з МВФ є сигналом для інших фінінститутів про нашу надійність.
news-image

Співпраця з Міжнародним валютним фондом (МВФ) важлива для України не з точки зору грошей, пише «Є!» з посиланням на mind.ua

Про це міністр фінансів Оксана Маркарова заявила в інтерв'ю НВ.

Справа зараз зовсім не в сумі… Кошти від МВФ поповнюють резерви НБУ, і вони зараз непогані. Нам важливо залишатися в програмі МВФ, тому що це сигнал для інших фінансових інститутів про нашу надійність. Світовий банк, ЄС, макрофінансова допомога. Поки ми в програмі МВФ, усі вони дають нам гроші, а вже ці гроші як раз поповнюють бюджет», – пояснила міністр.

Також вона додала, що програма МВФ та умови, які нам виставляє фонд, «вони ж не МВФ потрібні, а нам самим: земельна реформа, здорова банківська система, нормальні суди». Маркарова також розповіла, що це вже третя програма, в обговоренні якої вона бере участь. За її словами, кожного разу в суспільстві точаться одні й ті ж розмови.

Коли ми ініціюємо програму, всі кричать, що МВФ грошей нам не дасть. Приїжджає місія – все пророкують, що ніхто ні з ким не домовиться. Поїхала місія – ага, більше не повернеться! Ці розмови не заважали і не заважають нам досягати угод з МВФ», – пояснила вона.

 Нагадаємо: днями прем’єр-міністр Олексій Гончарук та міністр фінансів Оксана Маркарова зустрілися з керівником місії Міжнародного валютного фонду Роном ван Роденом та економістом місії Габором Пулою. Темою переговорів були умови відкриття нової довгострокової програми розширеного фінансування. Напередодні представники місії Міжнародного валютного фонду провели зустріч із керівництвом Нацбанку України. ї

Місія МВФ розпочала роботу в Україні 14 листопада. Її представники сподіваються досягти швидких результатів у підписанні нової програми співпраці з Україною.

 

Читайте також:Державний борг України перевалив за 1,5 трлн грн