Економіка та бізнес
19 листопада 2019
Чому подорожчає опалення: експерт дав прогноз на новий рік
Українцям слід очікувати подорожчання комунальних послуг у новому році.
news-image

Після того, як Кабмін скасував обмеження на зростання тарифів на опалення і гарячу воду, українцям слід очікувати подорожчання комунальних послуг у новому році та ретельно перевіряти кожен градус, щоб не переплачувати.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Українські Новини.

Для того верхня межа і була скасована, щоб дати можливість тарифами підвищуватися. Зростання може бути суттєвим, оскільки накопичилася величезна кількість боргів. І "Нафтогаз", і теплокомуненерго, можливо, хочуть покривати ці борги за рахунок підвищення цінового навантаження на тих, хто платить за теплову енергію". – сказав експерт.

На його думку, непрозорі розрахунки між учасниками ринку і створюють головні проблеми з тарифами. Через складну систему розрахунків між ними борги з комуналки тільки збільшуються. 

Проблема ж у чому? Так і не налагодилася система платежів – борги ростуть... Залишилася вся ця складна система розрахунків між "Нафтогазом", облгазом, теплокомуненерго, у тому числі через добові баланси. Завдання за розрахунками за тепло не вирішено прозоро. Раз не вирішено, значить тарифи будуть підвищуватися, і борги будуть рости, і буде погіршуватися економічний стан підприємств галузі", – зазначив Омельченко.

Також ми повідомляли, що частина українців може втратити субсидії: хто в зоні ризику.

Читайте також:Комуналка та їжа: на що українці витрачають свої доходи