Політика
22 листопада 2019
Рабінович: Нова влада слідом за Супрун добиває нашу медицину
В іншому випадку ми можемо втратити третину населення України.
news-image

Держава зобов'язана лікувати людей і стежити за добробутом медичних працівників, пише «Є!» з посиланням на сайт партії.

В іншому випадку ми можемо втратити третину населення України.

Таку заяву зробив народний депутат України, співголова політичної партії «Опозиційна платформа - За життя» Вадим Рабінович в великому телемарафоні «Діалог з країною» в середу, 20 листопада.

«Коли я говорю про те, що лікарів досить, це не моя думка. Я розмовляв з керівниками медичних установ. І вони кажуть, що в принципі, в країні, з урахуванням колосальної втрати населення, поки ще не є критично поганим (кількість лікарів - ред.). А ось середнього медичного персоналу і молодшого медичного персоналу не вистачає катастрофічно», - заявив він.

У зв'язку з цим політик планує подати закон, де буде пропонуватися запросити в Україну медсестер з Казахстану або Білорусі.

«Медицина всі ці роки не розвивається, а що робила попередній міністр охорони здоров'я Уляна Супрун? Вона наполягала на трансплантації. Це, мовляв, головне! Вона все знищила, керівництво МОЗ змінилося і ми думали, що буде краще. Але виявилося, що кожний новий гірший за попереднього», - заявив Вадим Рабінович.

Політик додав, що в новому бюджеті на 2020 рік не тільки не передбачено підвищення зарплат медичним працівникам, а «вони ще й урізані по відношенню до показників уряду Гройсмана».

«Нова влада вбиває медицину, тому що знає, що вже в другому кварталі 2020 року «слуги» підуть. До того ж, ми - одна з найбільш мафіозних країн в світі з виробництва фальшивих ліків, із закупівлі прострочених ліків. Десятки наших клінік перейшли на безкоштовні досліди над українцями на вимогу міжнародних фармацевтичних корпорацій. Хіба дана оцінка новою владою всьому, що сталося? Ні!» - обурився парламентарій.

Він зазначив, що представники нової влади «отримують свою частку і добивають медицину».

Новий бюджет, який вони подали в парламент, я подивився і жахнувся тому, що субвенції на медицину виділено тільки на перший квартал», - додав народний депутат.

Співголова фракції «Опозиційна платформа - За життя» пояснив, що субвенція - це дотація з держбюджету на цільову галузь. Він також підкреслив, що «забезпечувати гідне медичне обслуговування - це обов'язок держави».

Народний депутат України впевнений, що вирішувати питання охорони здоров'я потрібно в терміновому порядку, «інакше можна втратити третину населення країни».

Що стосується онкології, то зараз у всьому світі почався різкий ривок по її лікуванню. Сьогодні в простому вигляді вже і Польща, і Німеччина вміють лікувати цілий ряд онкологічних захворювань. А скажіть - Україна де?» - задався питанням політик.

Він продовжив:

Міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька два дні тому - вистачає ж нахабства - заявила:«Україна отримала 200 ампул сироватки проти дифтерії!». 200 ампул - це як раз на вашу монобільшість в парламенті?» - обурився парламентарій.

Співголова політичної партії «Опозиційна платформа - За життя» додав, що держава зобов'язана захищати, навчати і лікувати кожного українця.

А якщо влада не виконує ці функції, так може не платити податки, здавати їх в загальну касу і будувати лікарні?.. Один з міністрів днями сказав: «Самі збираєте собі на старість...». Але, послухайте, так ти поверни те, на що люди все життя працювали для початку!..», - резюмував Вадим Рабінович.

 

Читайте також:Рабінович жорстко зажадав від Зеленського обіцяних високих пенсій і низьких тарифів