Політика
22 листопада 2019
Рабінович: Мир і національна ідея - запорука розвитку України
Опозиційна Платформа - За Життя готова співпрацювати з урядом, але в питаннях миру на компроміси не піде
news-image

Про це під час телемарафону «Діалог з країною» заявивши народний депутат України, співголова Політичної партії «Опозіційна Платформа - За Життя» Вадим Рабінович, пише «Є!».

Я готовий простягнути руку уряду по будь-якому питанню, але мир - це те, де наша партія не може здати жодну позицію. Мир - це найголовніша і найважливіша самодостатня мета, без нього ми не зрушимо з місця », - пояснив політик.

Парламентарій зазначив, що підтримує президента Володимира Зеленського в намірі поїхати на зустріч нормандської четвірки в разі, якщо він їде туди не за піаром.

Обман в цьому питанні буде трагічним для нової влади. Я підтримую президента Зеленського в бажанні поїхати на нормандську зустріч. Я тільки не хочу, щоб це було самозадоволенням, щоб не просто попіаритися », - підкреслив Вадим Рабінович.

При цьому, опозиціонер зазначив, що крім миру Україні потрібна ще й національна ідея.

Ми пропонували і пропонуємо, говорили і будемо говорити, що українською національною ідеєю повинно бути створення «Швейцарії східної Європи» - реальної держави, що заробляє на своєму географічному положенні. Ми повинні заробляти на своїх сусідах, і не потрібно боятися цього слова. Ми повинні купувати нафту, газ якомога дешевше, щоб потім дешево продавати це своєму населенню. Ми повинні торгувати з усіма країнами, отримуючи користь від цієї торгівлі! », - резюмував Вадим Рабінович.