Суспільство
22 листопада 2019
З'явилися нові стандарти для фото на паспорт
Тепер фотографуватися на паспорт можна в головному уборі, який вимагає релігія
news-image

В Україні затвердили нові вимоги до фотозображень при оформленні біометричних документів. Зокрема, відтепер дозволяється робити фото в головному уборі представникам різних віросповідань. Про це повідомили у Державній міграційній службі України (ДМСУ), пише «Є!»  з посиланням на comments.ua.      

Так, при оформленні ID-карти, паспорту, виду на проживання можна тепер фотографуватися в головному уборі, якщо цього вимагає релігія. Також дозволяються певні матеріали на людині, що необхідні з медичних причин. Однак зазначається, що головні убори не повинні змінювати форми окремих частин обличчя, оскільки це не дозволить коректно ідентифікувати людину.

А ось заборонено фотографуватися в головних уборах, які не відносяться до релігії, а також навушниках, кольорових лінзах, сонцезахисних, пошкоджених або затемнених окулярах.

У повідомленні підкреслюється, що такі зміни вдалося здійснити після спільної роботи Міністерства внутрішніх справ України, ДМСУ, представників Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій.

Читайте також:ПЦУ прокоментувала суперечки серед представників різних конфесій щодо біометричного паспорту