Події
25 листопада 2019
Бородянський пропонує запровадити кримінальну відповідальність для журналістів за замовні матеріали
Поширення пошкодження інформаційних матеріалів міністр прирівнює до злочину – на рівні держзради.
news-image

Міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський вважає виправданою ідею про введення кримінальної відповідальності для журналістів, які займаються підготовкою замовних матеріалів за гроші. Про це стало відомо із його інтерв'ю, пише «Є!» з посиланням на 112.

Наприклад, за що може маячити кримінальна відповідальність? Коли я як якась третя особа прийшла до вас і сказала — ось вам 10 тис дол., напишіть, будь ласка, статтю про те, що не є правдою, з метою якогось спеціального результату, який я хочу отримати в громадській думці. Більше того, я буду платити кожен раз 10 тис. долл., і ви будете писати такі статті кожен день у великому обсязі. Ось ці відносини можуть бути криміналізовані", - сказав Бородянський.

Поширення пошкодження інформаційних матеріалів міністр прирівнює до злочину – на рівні держзради, оскільки він вважає, що погляди журналістів, які вони публікують в статтях, можуть нести загрозу національним інтересам країни.

При цьому міністр вважає, що в журналістському співтоваристві має існувати організація - об'єднання журналістів - яка, наприклад, буде визначати стандарти журналістики і видавати або забирати журналістські посвідчення про статус журналіста. Цей орган буде визначати ступінь маніпулятивності того чи іншого ЗМІ. Але крім того, дана організація, на думку Бородянського, буде попереджати журналістів, коли до них повинні прийти додому з обшуком правоохоронні органи.

Запровадження контролю над журналістами Бородянський пояснює наявністю в Україні інформаційної війни з РФ.

Раніше стало відомо, що Рябошапка натякнув на можливі справи проти двох українських олігархів.

Читайте також:НАБУ оголосило у розшук екс-власника «VAB Банку» Бахматюка