Інфографіка
25 листопада 2019
Кінець епохи бідності: компенсація за житло нардепам (інфографіка)
Від початку роботи Верховної Ради дев'ятого скликання 120 народних депутатів одержали компенсацію за житло в розмірі понад три мільйони гривень.
news-image

У засобах масової інформації то тут, то там розповідають про казкові статки народних обранців. А активісти через це вимагають посадити нардепів на «мінімалку», не знаючи, що в багатьох вона залишає бажати кращого.

Адже від початку роботи Верховної Ради дев'ятого скликання 120 народних депутатів одержали компенсацію за житло в розмірі понад три мільйони гривень!

Команда «Є!» розбиралися, які статки в депутатів, котрі потребують даної компенсації. 

Як бачимо, депутати, які володіють сотнями тисяч доларів, цінними речами, біткойнами, дорогими авто додатково отримали компенсацію за житло.

Зокрема, компенсацію у розмірі 19 500 грн отримав перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук. Депутат подавав щорічну декларацію за 2018 рік як заступник директора державної організації "Національний офіс інтелектуальної власності". За даними декларації, Стефанчуки проживали у квартирі площею 101,8 кв.м 2012 року, що належить Тетяні Ситарук. Тетяна Ситарук є матір'ю дружини першого віцеспікера. Журналістам Стефанчук підтвердив, що досі мешкає в цій квартирі. 

Були і ті, хто отримав понад 40 тисяч. Один із них – член фракції «Опозиційна платформа – «За життя» Микола Скорик. За оренду житла у жовтні йому як депутату нарахували майже 42 тисячі гривень. 

Згідно з декларацією, у столиці він проживає хоч і на зйомній квартирі, утім, безкоштовно. Знімає її у ексначальника Одеського порту Миколи Павлюка. При цьому сам Скорик є власником численної нерухомості на Одещині, елітних годинників і низки цінних паперів. А ще він має майже півмільйона гривень та понад 165 тисяч доларів  заощаджень.

І таких прикладів, як видно з інфографіки, багато. 

Нагадаємо, згідно з законодавством народні депутати отримують компенсацію за оренду ними житла або оплату готельного номера за умови, що у них немає житла в Києві і вони зареєстровані за місцем проживання на відстані більше ніж 30 км від Києва.

Читайте також:Рябошапка натякнув на можливі справи проти двох українських олігархів