Суспільство
27 листопада 2019
В Україні з'являться електронні трудові книжки
Останнє в питанні впровадження електронних трудових книжок залишається за парламентом
news-image

Кабінет міністрів України підтримав ініціативу Міністерства соціальної політики щодо впровадження електронних трудових книжок у нашій країні. Про це повідомляє глава Мінсоцполітики Юлія Соколовська на своїй сторінці у Facebook, пише «Є!»  з посиланням на comments.ua.

Міністр повідомляє, що впровадження електронних трудових книжок має значно спростити відносини між працівниками і роботодавцями. Головне, що виділяє Соколовська, коли система запрацює, українцям більше не доведеться збирати купу довідок для підтвердження стажу у разі втрати трудової книжки. Крім того, пенсії і соцвиплати також стане простіше оформляти.

Електронна трудова книжка спростить життя і роботодавців, яким не доведеться заповнювати купу додаткових паперів, а також збирати достовірну інформацію про стаж співробітника.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Мілованов також підкреслив позитив ініціативи уряду ввести електронні трудові книжки. Він зазначив, що "архаїчний" документ тепер не буде лежати на основному місці роботи.

Читайте також:Уряд повідомив про запровадження санкцій «проти вандалів та пропагандистів» у Криму