Політика
28 листопада 2019
Мендель назвала Литву Латвією, а потім сказала, що це тролінг
Юлія Мендель назвала Литву Латвією.
news-image

Прессекретарка Володимира Зеленського Юлія Мендель назвала Литву Латвією. А потім пояснила, що так "потролила" користувачів мережі. Про це пише «Є!» з посиланням на 24 канал.

Напередодні візиту української делегації в Литву Мендель опублікувала фото в інстаграмі та підписала його: 

Сукня для латвійського відрядження".

мендель латвія литва

Її помилку помітили користувачі мережі. Зокрема, конфуз у фейсбуці прокоментував редактор "Європейської правди" Сергій Сидоренко. Він висловив Офісу Президента кілька рекомендацій (далі цитуємо):

Купити атласи не тільки тому співробітникові пресслужби, який (яка) зафейлив, а всім. Превентивно. Змусити їх вивчити. До Словенії президенту не їздити в жодному разі. Там настільки складно, що п.1-2 не допоможуть. До Словаччини також не варто. Від Ірану з Іраком тим більше краще також триматися подалі. Не доведи Господи... Там жарт не зрозуміють. Згодом Юлія Мендель змінила пост і запевнила, що за час роботи прессекретаркою Зеленського "не переплутала жодної географічної назви".

Сукня для литовського відрядження. Ох, тролінг не вдався. Гаразд, зізнаюся, за час перебування на посаді я не переплутала жодної географічної назви. І навіть не їздила в Канаду,
– так виглядає вже скоригований допис Мендель.

мендель інстаграм литва латвія переплутала

 

Також стало відомо, що журналісти вимагають звільнення Мендель з посади прессекретарки президента України.

Читайте також:Мендель розповіла, скільки отримує на посаді прес-секретаря Зеленського — відео