Події
28 листопада 2019
Макрон виступає за діалог з Росією, щоб не погіршити ситуацію в Україні
Президент Франції хоче "надати нового імпульсу" діалогу з Росією з метою підтримання миру і стабільності в Європі.
news-image

Президент Франції Еммануель Макрон заявляє, що виступає за розвиток діалогу з Російською Федерацією, аби не погіршити ситуацію в Україні.

Про це Макрон сказав у Парижі на спільній прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, яка транслювалася на сайті Альянсу, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

За його словами, він хоче "надати нового імпульсу" діалогу з Росією. При цьому президент Франції вважає, що розвиток діалогу з РФ не є "сигналом слабкості або наївності".

Наш Альянс має історію і географію. І ми з цієї причини повинні значною мірою обдумати, якими є наші відносини з Росією, оскільки Росія, безсумнівно, географічно розташована в Європі. Враховуючи сказане, я серйозно поважаю занепокоєння щодо безпекових інтересів усіх наших європейських партнерів", - заявив Макрон.

У цьому зв'язку президент Франції нагадав про чітке зобов'язання НАТО щодо політики стримування і оборони в Балтійських країнах та регіоні Чорного моря.

Ми усі завжди будемо дуже суворими, коли йтиметься про наш суверенітет і наших партнерів", - підкреслив Макрон.

Водночас він поставив риторичне запитання, чи відсутність діалогу з Росією "зробила європейський континент безпечнішим?". 

А чи це відповідає нашим інтересам та інтересу нашої стабільності не займатися справами, які стосуються питань заморожених конфліктів, і дозволити ситуації в Україні погіршитися? Я так не думаю", - сказав Макрон і додав, що діалог з Росією відповідає інтересам миру і стабільності в Європі.
І ми працюємо над цим. І це є причиною, що разом з канцлером (ФРН) Меркель ми проведемо "нормандський саміт" 9 грудня, щоб і надалі працювати над реалізацією Мінських угод", - запевнив президент Франції.

 Також він наголосив на необхідності працювати задля зміцнення європейського суверенітету і "побудови нової архітектури довіри та безпеки у Європі".

Макрон сказав, що з цієї ж причини в інтересах миру і стабільності необхідно вступати в діалог з Росією щодо контролю над озброєннями.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у США закликали вигнати Росію з Олімпіад через допінговий скандал.