Україна
29 листопада 2019
Найголовніше за день: Віденські газові переговори, Чорна п'ятниця, загибель українських альпіністів
Читайте про найголовніші події дня, 29 листопада.
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 29 листопада.

Віденські газові переговори

У Відні 28 листопада представники України та Росії провели переговори щодо «співпраці у газовій сфері». Цей раунд перемовин раніше не анонсувався.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства енергетики Росії.

За даними відомства, у переговорах взяли участь міністр енергетики РФ Олександр Новак, глава Газпрому Олексій Міллер, міністр енергетики України Олексій Оржель, а також керівники Нафтогазу і компанії «Оператор газотранспортної системи України».

Що цікаво, переговори відбулися не у тристоронньому форматі разом з представниками Євросоюзу, як це було раніше. Це були перші двосторонні переговори України та Росії щодо газу з 2014 року.

Чорна п'ятниця

Традиція влаштовувати грандіозні розпродажі в Чорну п’ятницю з’явилася в США.

Після Дня подяки, що відзначається в четвертий четвер листопада, починається сезон передріздвяних розпродажів, і відкриває його Чорна п’ятниця (Black Friday) – день найбільших знижок і найшаленішого шопінгу.

Якщо не встигли купити потрібну річ на розпродажі в Чорну п’ятницю, не турбуйтеся. На вас ще чекає Кіберпонеділок, а перед Новим роком і після, до самого березня, буде ще багато розпродажів, а знижки бувають і більш значними, ніж на блекфрайдей.

Загибель українських альпіністів.

Вчора, 28 листопада, у горах Словаччини під час спуску загинули двоє українських альпіністів. Факт смерті підтвердили словацькі рятувальники.

Як повідомили у київському альпіністському клубі «Вертикаль», обставини трагедії наразі встановлюються.

Сталася трагедія, в результаті нещасного випадку під час спуску загинули інструктор альпінізму Володимир Михалко та Ірина Скрильова, — йдеться у повідомленні.

Також раніше повідомляли, що протягом 2-3 грудня погода в Україні погіршиться, оголошено штормове попередження.

 

Читайте також:Друга частина «Слуги народу» визнана кращим іноземним фільмом в Китаї