Світ
24 лютого 2015
«Могильна плита майбутнього»: нік з твіттера, кількість фоловерів та досягнення покійного в соціальних мережах
Арт-інсталяція «Могильна плита майбутнього» - життя людини описане у вигляді його досягнень в соціальних мережах.
news-image

У середині лютого на науковій галереї Дубліна з'явилася арт-інсталяція «Могильна плита майбутнього», на якій життя людини описане у вигляді його досягнень в соціальних мережах.

На знімки з виставки звернули увагу користувачі Reddit, передає Єдність.інфо.

Інсталяція в науковій галереї Дубліна являє собою звичайну могильну плиту, на якій замість імені людини написаний його нік з твіттера, а прямо під роками життя перераховані досягнення покійного в соціальних мережах, включаючи кількість фоловерів та спожиті калорії.

Користувачі Reddit жартома зазначили, що на плиту необхідно додати «карму» на різних форумах та соціальних новинних сайтах і досягнення з ігрової приставки - тільки вони можуть насправді розповісти щось про власника. Також вони вважають, що до 2064 на могили будуть встановлювати сенсорні екрани з усією необхідною інформацією про померлого.

Спробу назавжди зафіксувати діяльність людини в соцмережах 12 лютого запропонував і Facebook. Компанія дозволить своїм користувачам заповідати свої профілі родичам: таким чином через десятиліття будь-який бажаючий зможе ознайомитися з щоденними думками і фотографіями своїх дідів і прадідів, а кількість «мертвих» акаунтів в соцмережах перевищить кількість «живих».