Резонанс
4 грудня 2019
Служба безпеки припинила діяльність групи осіб, які працювали на Росію
СБУ “накрила” потужну “ботоферму”, яка працювала на Росію та бойовиків
news-image

Служба безпеки припинила діяльність групи осіб, які організовували масову реєстрацію та подальше просування фейкових акаунтів у будь-яких сервісах інтернет, пише «Є!»  з посиланням на vgolos.           

Оперативники встановили, що зловмисники активно надавали послуги російській стороні та особам, причетним до діяльності так званої “ДНР”.

Згідно з повідомленням, акаунти потім використовувались замовниками для встановлення та підтримання легендованих контактів з українськими громадянами, проведення незаконних фінансових операцій, пересилання через операторів поштового зв’язку товарів, вилучених із законного обігу.

Зазначимо, що “Ботоферма” також використовувалась організаторами для масового поширення деструктивних публікацій у соцмережах і месенджерах, розсилки неправдивих повідомлень про «мінування», а також інших дій, спрямованих на дестабілізацію суспільної ситуації в Україні.

У Києві правоохоронці вилучили спеціальне технічне обладнання для створення та забезпечення діяльності «ботоферм». За даними СБУ, воно керувало масивом SIM-карт, віртуальними мобільними телефонами, розсилкою СМС-повідомлень тощо. В роботі комплексу використовувались також SIM-карти іноземних мобільних операторів зв’язку, які у більшості країн можна придбати лише за наявності паспорта або за кураторства ФСБ РФ.

У рамках кримінального провадження проведено обшуки за місцем розташування спеціального технічного обладнання, під час яких отримано безперечні докази причетності конкретних осіб до протиправної діяльності. Триває слідство.

Читайте також:Близький соратник Труби намагався продати закриття справи в ДБР за 150 тисяч доларів