Події
6 грудня 2019
Суд зобов'язав НАБУ відкрити справу за фактом можливих зловживань Геруса
Адвокат зазначила, що дії Геруса завдали шкоди у вигляді тяжких наслідків державному бюджету, а також вітчизняним компаніям ринку електроенергетики.
news-image

Вищий антикорупційний суд зобов'язав Національне бюро розслідувань (НАБУ) відкрити кримінальне провадження за фактом можливого зловживання владою або службовим становищем головою комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрієм Герусом.

Про це йдеться в матеріалах суду, передають Українські Новини, пише «Є!». В суд надійшла скарга адвоката екс-депутата Ради Олега Ляшка Елеонори Салової, в якій вона просила зобов'язати НАБУ відкрити справу за фактом правопорушень Геруса.

У своїй заяві на адресу бюро Салова повідомила, що в діях голови комітету Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг міститься склад кримінальних правопорушень, передбачених ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), а також ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

Адвокат зазначила, що дії Геруса завдали шкоди у вигляді тяжких наслідків державному бюджету, а також вітчизняним компаніям ринку електроенергетики.

3 грудня суд зобов'язав НАБУ внести дані про можливе кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань. 

Раніше ми писали, що суд заарештував підозрюваного в убивстві сина Соболєва на два місяці без права застави.

Читайте також:Двоє чоловіків хотіли викрасти помічницю депутата Ради і вимагати викуп $  500 тис