Політика
6 грудня 2019
Рабінович: Вакханалія перед Нормандськими переговорами - це підготовка до зриву домовленостей
Обшуки у опозиціонерів, а також заяви та дії представників влади Зеленського говорять про те, що суспільство готують до зриву домовленостей щодо миру на Донбасі.
news-image

Обшуки у опозиціонерів, а також заяви та дії представників влади Зеленського говорять про те, що суспільство готують до зриву домовленостей щодо миру на Донбасі. Про це пише «Є!» з посиланням на сайт політичної партії «Опозиційна платформа - За життя».

Таку заяву зробив народний депутат України, співголова фракції «Опозиційна платформа - За життя» Вадим Рабінович в кулуарах Верховної Ради.

Проаналізуємо ті події, які відбулися за останню добу: спочатку обшуки в офісі «Опозиційної платформи - За життя». При цьому час знайшли «вдалий» і людину дуже впливову в нашій партії - Медведчука. Після цього Кабмін розміщує на своєму сайті інформацію про введення нових санкцій проти Росії. І це за кілька днів до проведення саміту Нормандської четвірки, що теж можна вважати «своєчасним» заходом ... А сьогодні помічник президента Андрій Єрмак заявив, що, мовляв, в разі невдалих переговорів, ми просто побудуємо паркан і відгородимо Донецьк і Луганськ... Якщо вони вважають, що це хороша підготовка до зустрічі Зеленського з лідерами Росії, Франції та Німеччини, то це очевидна помилка! Але якщо заплановані дії, то це наштовхує на роздуми. Тому що не може ж бути такого, що помічник президента Єрмак сказав не подумавши, Кабмін, ввів нові санкції не подумавши, СБУ проводить в опозиційній партії обшуки не подумавши. Занадто багато «не подумавши»! Владі потрібно пам'ятати, що люди чекають від влади відновлення миру. А мир пов'язаний з результатами зустрічі Нормандської четвірки, яка відбудеться 9 грудня. І якщо перед Нормандським форматом відбувається така вакханалія, то нас або готують до зриву зустрічі лідерів України, РФ, Франції і Німеччини, або певні сили всередині країни намагаються перешкодити Зеленському домовитися. Всі це повинні розуміти, тому що від цього залежить доля країни. Нагадаю, що встановлення миру - пріоритет номер один для людей, які голосували за Зеленського на виборах, а ці події повинні підштовхнути кожного з нас на роздуми про те, що простих збігів не буває», - натякнув політик.

На питання журналістів про те, якої стратегії президент Зеленський повинен дотримуватися на переговорах, парламентарій відповів: «вона повинна базуватися лише на меті - мирі».

А, по-друге, повинні дотримуватися національних інтересів. Ми зобов'язані повернути території і людей, а не відгороджуватися парканом і відрізати від своєї країни шматки. Якщо ми не можемо домовитися, то потрібно міняти переговірників! Поділ парканом - це прямий сепаратизм!» - упевнений Вадим Рабінович.

Він також нагадав, що «відповідно до зобов'язань, які Україна взяла на себе, закон «Про особливий статус...» повинен діяти на постійній основі».

Якщо 31 грудня 2019 року його дію не продовжать, то значить ми відмовляємося від непідконтрольних територій Донбасу. А значить нова влада, яка буде відповідальна за це, повинна нести кримінальну відповідальність за здачу території України... На жаль, наша фракція (як і інші) нічого не може зробити зараз в стінах цього парламенту. Народ дав «слугам» мандат довіри і я тепер страждаю разом з народом через неможливість щось зробити. І тим не менше, це ознака демократії, вони мають право законодавчо змінювати стан справ в країні. А ось продавати землю і віддавати її вони права не мають, тому що це суперечить Конституції. Ми, як опозиція, лише можемо донести до людей правду. А тим, хто вважає себе патріотом і кричить про це на кожному розі, потрібно йти працювати! І те, що так званий «Блок Парубія», до складу якого входить «ЄС», «Батьківщина» і «Голос», анонсували якісь акції в день проведення Нормандської зустрічі, це передбачувано. У країні є певна кількість «парубіїв» - людей, які хочуть війни або очманілих, які лише думають, що вони борються за Батьківщину. Ці умовні 20% населення завжди будуть щось подібне вимагати і робити майдани, щоб захопити владу в країні», - резюмував Вадим Рабінович.

Раніше ми повідомляли про Нормандський формат: Макрон та Меркель союзники України чи Росії.