Україна
8 грудня 2019
Головні новини тижня: пожежа в Одесі, прослушка Труби, Всеукраїнське Віче
Найактуальніші новини за тиждень
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за тиждень.

Пожежа в Одесі

Вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, що на вулиці Троїцькій, сталася пожежа, вона виникла на третьому поверсі 6-поверхової будівлі. Вогонь розповсюдився на площі 4 тисячі квадратних метрів, коли пожежу вдалося локалізувати. Гасили пожежу майже добу.

Станом на ранок 8 грудня, жертвами пожежі стали 10 людей, доля ще 6 залишається невідомою. Рятувальники продовжують розбирати завали будівлі. Ще 30 людей постраждали.

В Одеській облдержадміністрації вже на наступний день назвали попередню причину пожежі — зламаний продовжувач. У поліції заявили, що розглядають дві основні версії загоряння — аварійна робота електрообладнання й навмисний підпал. 

Прослушка Труби

Касетний скандал з головою Державного бюро розслідувань Романом Трубою набирає нових обертів. У мережу злили нову порцію записів розмов чиновника, що стосуються справ олігарха Коломойського, Порошенка та втручання в американські вибори.  Аудіозаписи, що були зроблені в кабінеті голови ДБР, оприлюднили в телеграм-каналі "Трубу прорвало".

Всеукраїнське Віче

У Києві на Майдані Незалежності відбулося віче "Червоні лінії". Кількість учасників акції варіювалося від орієнтовно 5 тис. на початку до майже 15 тис. осіб наприкінці заходу.

Організаторами акції виступили партії "Європейська солідарність", "Голос", "Батьківщина" і "Свобода". Вони закликали президента України Володимира Зеленського не допустити капітуляції України за підсумками переговорів у нормандському форматі.

Будь-яких конфліктів у ході віче не було зафіксовано.

Бійка в Раді

Двоє нардепів від "Слуги народу" побилися на ранковому засіданні Верховної Ради 5 грудня. За даними джерел УП у "СН", Бужанський накинувся на Лероса нібито через те, що той образив у чаті депутатку від "Слуги народу" Ірину Верещук. Пізніше це підтвердила сама Верещук. Вона заявила, що вимагає публічного вибачення від свого колеги з фракції Гео Лероса за образи на її адресу у внутрішньому чаті фракції. За її словами, вона просила Лероса вибачитися ще 4 грудня, оскільки "матом писати недобре".

Затримання підозрюваних у вбивстві сина Соболєва

Поліцейські затримали двох підозрюваних у замаху на депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва і вбивстві його сина. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.

Згідно з інформацією, нині з ними спілкуються оперативники і слідчі. Тривають невідкладні слідчі дії.

Заступник командира Української добровольчої армії (УДА), командир 8-го окремого батальйону "Аратта" Андрій "Червень" Гергерт підтвердив, що затримані за підозрою в замаху на депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва служили в його батальйоні.

Читайте також: В Києві триває Віче - Червоні лінії для Зеленського. Пряма трансляція