Інтернет
24 лютого 2015
У Стеця навчили користувачів інтернету створювати ботів
Необхідністю створення ботів називається небезпека бути заблокованим за "поширення правди" при коментуванні "ворожих новин".
news-image

Проект Міністерства інформаційної політики "Інформаційні війська України" розіслав зареєстрованим користувачам інструкцію зі створення підставних акаунтів – так званих ботів, повідомляє Є | Єдність.інфо.

Необхідністю створення ботів називається небезпека бути заблокованим за "поширення правди" при коментуванні "ворожих новин".

"Агенти Кремля ніколи не використовують своїх справжніх сторінок. Для цих цілей вони створюють інші акаунти", – йдеться у повідомленні.

При створенні ботів, згідно з інструкцією, необхідно створити нову поштову скриньку і зареєструватися з неї у основних соцмережах, використовуючи вигадане, але поширене російське ім'я та прізвище. Відомості про новий акаунт слід заповнити повністю, місцем проживання вказати одне з міст Донбасу, додати максимум фотографій з рідними та природою, знайдених в інтернеті.

На аватар, продовжують у повідомленні, зазвичай ставлять фотографію реальної людини, віддзеркалену у графічному редакторі.

Також рекомендується додавати друзів для підняття довіри до бот-акаунта і підписатися на місцеві сторінки

"Для того, щоб російські фейки не заблокували тебе, ми рекомендуємо приховувати своє ім'я і персональні дані у інформаційній протидії з ними", – сказано у повідомленні "Інформаційних військ".