Війна
9 грудня 2019
У Києві попрощалися з полковником “Альфи” СБУ Дмитром Каплуновим
Провести офіцера в останній путь прийшли в понеділок, 9 грудня, тисячі людей.
news-image

У Києві, в Центрі культури та мистецтв Служби безпеки України попрощалися зі співробітником Центру спеціальних операцій СБУ полковником Дмитром Каплуновим, який 1 грудня трагічно загинув на сході України, пише «Є!» з посиланням на novynarnia.

Провести офіцера в останній путь прийшли в понеділок, 9 грудня, тисячі людей – керівництво СБУ, колеги по службі, бойові побратими, друзі, небайдужі кияни, передає пресцентр СБУ.

Дмитро Каплунов у складі резервної групи виконував завдання із недопущення прориву ворожої диверсійно-розвідувальної групи в тил позицій Об’єднаних сил на Донеччині”, –йдеться у повідомленні речників СБ.

Під час бойового зіткнення 1 грудня у “сірій зоні” він отримав поранення, несумісні із життям.

Майже тиждень проросійські окупанти не віддавали родині тіло Дмитра.

Зрештою, Україні вдалося повернути загиблого військового додому.

Служба розділяє скорботу разом із рідними та близькими Героя. Керівництво СБУ та бойові побратими не залишать родину Дмитра наодинці з горем. Служба й надалі надаватиме підтримку та сприяння рідним загиблого офіцера”, – наголошують у спецслужбі.

Як інформувала “Новинарня“, у районі проведення операції Об’єднаних сил 1 грудня загинули двоє співробітників Центру спеціальних операцій “Альфа” СБ України, полковники Дмитро Каплунов та Денис Волочаєв. За офіційними даними, вони підірвалися на міні.
Денису Волочаєву було 37 років. Дмитру Каплунову – 38.

Увечері в неділю, 1 грудня, у пресцентрі штабу ОС повідомили про двох військових, які, начебто відбиваючи диверсійно-розвідувальну групу противника, підірвалися на невідомому вибуховому пристрої.
“З метою перекриття шляхів висування та можливого відходу ворожих диверсантів командиром підрозділу, що виконує завдання на Донеччині, було застосовано черговий резерв“, – заявляли у штабі.
Від отриманих поранень військові померли на місці підриву.

За даними з соцмереж та неофіційних джерел, офіцери були снайперами, діяли в групі з кількох (імовірно, чотирьох) осіб та загинули в “сірій зоні” у районі села Староласпа на Донеччині. Побратими евакуювали пораненого Волочаєва, який у процесі евакуації він помер, та частину озброєння. Каплунов залишився на боці бойовиків.

3 грудня у центрі культури та мистецтв Служби безпеки України попрощалися з полковником “Альфи” Денисом Волочаєвим.

Указом президента 3 грудня обом “альфівцям” посмертно присвоєно звання Героїв України.

7 грудня представники окупаційних військ в ОРДО передали українській стороні тіло полковника ЦСО “Альфа” СБУ Дмитра Каплунова через тиждень після його загибелі.

Читайте також:На Донбасі загинув воїн 72 омбр Дмитро Темний із Черкащини На Донбасі загинув воїн 72 омбр Дмитро Темний із Черкащини