Політика
9 грудня 2019
Зеленський прибув до Єлисейського палацу для зустрічі в «нормандському форматі»
Зеленський проведе двосторонні зустрічі з Ангелою Меркель і Володимиром Путіним.
news-image

Президент України Володимир Зеленський прибув до Єлисейського палацу для зустрічі в нормандському форматі для зустрічі в "нормандському форматі". Веде трансляцію телеканал "112 Україна", пише «Є!».

Першою на зустріч прибула канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Нагадаємо, сьогодні в Парижі відбудеться перша за 3 року зустріч лідерів "нормандської четвірки". У столиці Франції приїдуть президент України Володимир Зеленський, президент Франції Емманюель Макрон, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Росії Володимир Путін проведуть переговори.

Лідери країн "нормандського формату" обговорять повернення всіх українських полонених, припинення вогню, контроль над українсько-російським кордоном та місцеві вибори на непідконтрольної української влади території Донецької і Луганської областей.

Очікується, що зустріч розпочнеться о 17:00 по Києву (16:00 за місцевим часом). Про це напередодні повідомила представник Німеччини Ульріке Деммер.

В рамках зустрічі "нормандської четвірки" заплановані двосторонні зустрічі канцлера Німеччини Ангели Меркель з президентом України Володимиром Зеленським і президентом РФ Володимиром Путіним.

Раніше в ОП відзначили, що невідомо, скільки часу триватимуть двосторонні зустрічі лідерів і сама зустріч у "нормандському форматі".

Раніше Кирило Тимошенко підтвердив окрему зустріч президентів України і Росії – Володимира Зеленського та Володимира Путіна після переговорів "нормандської четвірки" в Парижі.