Iнтерв’ю
9 грудня 2019
Андрій Богдан дав наказ знести сцену під Офісом Президента, - Михайло Басараб
Президент Зеленський не повинен привезти з Парижу капітуляції. Він не повинен привезти з Парижу поразки.
news-image

Під час акції "Варта на Банковій" під Офісом Президента України кореспондент інфопростору «Є!» взяв ексклюзивний коментар у Михайла Басараба, політолога та співзасновника "Руху Опору Капітуляції"

Кор.: Доброго вечора. Медіапортал Є. Можна взяти у Вас коментар?

Михайло Басараб: Давайте.

Кор.: Скажіть, будь ласка, яких результатів Ви чекаєте від Зеленського з Нормандської Зустрічі? Що він має привезти до нас в Україну?

Михайло Басараб: Я маю сказати чого він не має привезти. Президент Зеленський не повинен привезти з Парижу капітуляції. Він не повинен привезти з Парижу поразки. Ось що має зробити Президент Зеленський. Я не вірю в те, що Зеленському в чомусь вдасться переконати Путіна. Переконати в тому, що треба припинити стріляти. Адже їхні інтереси - це руйнування української державності, знищення взагалі держави Україна, як історичної, так і географічної. Тому будемо вважати великим успіхом, якщо Президент звідти не привезе поразки. Це вже буде величезний успіх та заслуга всіх тих, хто тут зібрався.

Кор.: Якщо щось все ж піде не так і Президент Зеленський привезе поразку, то якими будуть ваші подальші дії?

Михайло Басараб: Все, що далі відбуватиметься в Україні, не особливо залежитиме від того, що відбувається тут. Оскільки абсолютна більшість українців не сприймають дій Росії, не сприймають капітуляції і поразки. Українці впродовж п'яти років чітко заявляють що припустимо, а що ні. Якщо Президент Зеленський приїде з тим, чого не бажають українці, що українці вважають величезною поразкою для України, то незалежно від того, що тут (під Офісом Президента) відбувається, українці скористаються своїм правом на протест і змусять владу діяти не в рамках капітулянтських домовленостей з Росією, а в рамках Конституції та законів України.

Кор.: На скількі днів анонсована ця акція? Скількі днів люди будуть знаходитись під Офісом Президента?

Михайло Басараб: Ми заявили, що наша акція триватиме щонайменше два дні, тобто сьогодні і завтра (8 та 9 грудня) до підсумкового брифінгу, який відбудеться в Парижі, на якому будуть оголошені підсумкові пункти комуніке. Далі ми будемо планувати свої дії залежно від того, що відбудеться завтра у Парижі. Буде підсумковий брифінг організаторів цієї акції, де вони повідомлять засобам масової інформації та учасникам що ми робимо далі.

Кор.: Тобто на завтра який план дій - тту люди будуть збиратись, будуть якісь виступи?

Михайло Басараб: Звичайно. Тобто зараз паралельно з розміщенням наметового містечка відбуватиметься Віче, будуть виступи. Певні виступи перейдуть в ці намети - лекції, спілкування, розмови, які будуть вести авторитетні українці. Буде медіа-центр. Завтра на сторінці "Руху Опору Капітуляції" буде оголошено розклад брифінгів з інтервалом в три години, де організатори будуть інформувати і про перебіг переговорів в Парижі, і про результати нашої акції, про наші наступні дії. Всі учасники матимуть можливість перебувати або в прес-центрі, або в цьому величезному наметі, де буде відбуватись спілкування на різні цікаві політичні, культурні, мистецькі теми. Або перебувати просто тут на вулиці.

Кор.: І останнє запитання. Що не вийшло з самого початку зі сценою - її не давали сюди пронести? Казали, що її вже почали ставити, але стався демонтаж.

Михайло Басараб: Стався певний інцидент. Попре те, що з поліцією ми спілкувалися, попереджали їх про свої плані і наміри, але сцену боло в певний момент демонтовано, автівку з нашими наметами було арештовано. За певною інформацією з певних джерел нам стало відомо, що за цим всім стояв Андрій Богдан, керівник Офісу Президента, який дав вказівку демонтувати сцену, заарештувати машину, не допустити тут спорудження наметів. Ми спілкувались з керівництвом Міністерства Внутрішніх Справ і після цього інцидент було вичерпано. Станом на зараз сцена споруджується, намети встановлюються, все нормально.

Кор.: Дякую. Вам за коментар. Гарного вечора.

Михайло Басараб: Дякую.

Ми висвітлювали події під Офісом Президента в ексклюзивному репортажі.