Війна
12 грудня 2019
Двоє українських бійців вчора отримали поранення внаслідок обстрілів на Донбасі, – штаб
Росія не виконує взяті на себе зобов'язання щодо стійкого припинення вогню у відповідності з прийнятим підсумковим комюніке на переговорах лідерів "нормандської четвірки" у Франції.
news-image

У районі проведення ООС за минулу добу бойовики 10 разів порушили режим припинення вогню, поранення отримали двоє військовиків Збройних сил України. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на 112.

Росія не виконує взяті на себе зобов'язання щодо стійкого припинення вогню у відповідності з прийнятим підсумковим комюніке на переговорах лідерів "нормандської четвірки" у Франції… Противник обстрілював позиції Об'єднаних сил із заборонених мінськими домовленостями мінометів калібру 82-мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї… Поранення в результаті обстрілу отримали два військовослужбовці Об'єднаних сил", – йдеться у звіті.

У районі відповідальності оперативно-тактичної групи "Схід" бойовики здійснили 5 обстрілів: біля Новомихайлівки - з великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї; неподалік Павлополя - з мінометів калібру 82-мм і великокаліберних кулеметів; поблизу Лебединського та Авдіївки - з СПГ, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї; неподалік Мар'їнки - з підствольних гранатометів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" також зафіксовано 5 ворожих обстрілів: двічі неподалік Зайцевого - з ручних протитанкових і підствольних гранатометів і стрілецької зброї; поблизу Кримського і двічі біля Травневого - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

З початку поточної доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли. Втрат з нашого боку немає.

Раніше ми писали, що російським журналістам хочуть дозволити вести репортажі та перебувати в Україні.