Суспільство
12 грудня 2019
У ДПСУ розповіли, що чекає канал Міноборони РФ при виїзді з України
Знімальна група пропагандистської "Зірки" зіткнеться з неприємностями при перетині кордону, - ДПСУ
news-image

Знімальну групу телеканалу Міноборони Росії "Зірка", що прилетіла до Києва, можуть притягнути до адміністративної відповідальності за проведення незаконного зйомки при перетині кордону, пише «Є!»  з посиланням на comments.ua.

Про це повідомляє видання "Радіо Свобода", посилаючись на представника Державної прикордонної служби України Андрія Демченка.

"Оскільки вони незаконно проводили відеозйомку під час перетину державного кордону, коли вони будуть виїжджати з України, прикордонники можуть притягнути їх до адміністративної відповідальності", - підкреслив чиновник.

За словами Демченко, зазначених осіб пропустили на територію України, оскільки вони не вказували, що є російськими журналістами і ніяких обмежень по них від правоохоронних органів України не було.

Щодо даних осіб - ніяких обмежень від інших правоохоронних органів або інформації про них у прикордонній служби не надходило для того, щоб їх виявити безпосередньо на державному кордоні і чітко розуміти, що вони є представниками російських ЗМІ. Також не було обмежень для їх в'їзду в Україну від інших правоохоронних органів. Під час проходження ними паспортного контролю вони не вказували, що є представниками якогось російського видання або телеканалу, прикордонникам це не вдалося чітко встановити. Також додам, що не було встановлено факту їх незаконного перебування на тимчасово окупованих територіях України", - сказав представник прикордонної служби.

За його словами, далі перебування на території України представників російського пропагандистського телеканалу буде відслідковувати Служба безпеки України.

Нагадаємо, раніше  повідомлялося, що сьогодні вперше з 2014 року знімальна група російського пропагандистського каналу "Зірка" в'їхала в центр Києва.

Читайте також:Перших російських журналістів пустили в Київ після запрошення Зеленського