Україна
24 лютого 2015
Обвал гривні змусив українців панічно скуповувати продукти, ліки і гаджети
Городяни змітають з полиць імпортні товари, які щодня дорожчають.
news-image

Обвал гривні і стрімке зростання цін змусило українців скуповувати товари, які дорожчають з кожним днем. Як розповіли представники торговельних мереж, цінники на техніку, продукти харчування та інші товари продавці змушені піднімати в кілька разів.

За словами менеджера одного з великих інтернет-магазинів столиці, цінники на побутову і комп'ютерну техніку через курс валют доводиться міняти щодня, а то й кілька разів за добу.

"Залежно від категорії товарів, націнки можуть бути від ста до тисячі гривень і більше. Велика побутова та вбудована техніка дорожчає на 500-1000 гривень щодня. Люди прагнуть купувати дорогу техніку, "зливають" гривню. Скуповують, наприклад холодильники. Ми змушені, дуже часто закривати акції на ці товари", - розповіла менеджер магазину.

За її словами, також люди купують мобільні телефони, адже вони щодня дорожчають на сотні гривень. Крім побутової техніки зростання цін спостерігається на імпортні продукти.

Кава, чай, алкогольні напої, дитячі товари, косметика - цими продуктами намагаються запастися жителі міст, зазначають продавці.

Крім того, жителі Києва розповіли, що сьогодні біля деяких аптек люди шикувалися в черги, щоб придбати ліки.

Читайте також: Охріменко: Чекаємо долар по 50 грн і дякуємо НБУ

При цьому, як пояснюють фармацевти, ажіотаж зростає серед громадян, які мають хронічні захворювання і змушені постійно вживати дорогі медпрепарати. А в цілому, споживчі настрої українців погіршуються, оскільки людям просто нема за що купувати товари.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні різко подорожчали продукти харчування і бензин.
Також у Києві та області з 18 лютого окремі види хлібобулочної продукції в середньому подорожчали на 10-12%.