Події
16 грудня 2019
Адвокат підозрюваної у справі Шеремета: Кузьменко не була знайома з фігурантами справи на момент вбивства
Також адвокат підозрюваної заявив, що у нього не приймають клопотання про ознайомлення з матеріалами справи.
news-image

Адвокат лікарки Юлії Кузьменко, яку підозрюють у причетності до організації вбивства Павла Шеремета, Влад Добош стверджує, що на момент вбивства журналіста його підзахисна не була знайома з іншими фігурантами справи, пише «Є!» з посиланням на hromadske.

Як повідомляє адвокат, на момент вбивства Кузьменко не була знайома Яною Дугарь та подружжям Грищенків. Він уточнив, що Кузьменко познайомилася з військовою медсестрою Яною Дугарь близько півтора місяця тому під час обшуку у подружжя Грищенків («Пумою» та «Бучею»).

Поліція знає, коли точно було, може перевірити. Тобто, вересень-жовтень 2019 року. До речі, з сім'єю Грищенків Юля познайомилася лише рік тому, наскільки пам'ятає, літо 2018 року», — запевнив адвокат.

Він додав, що Кузьменко познайомилася з музикантом Андрієм Антоненком, більш відомим як Ріфмастер, у 2016 році. 

Точно місяць не пам'ятає, але було холодно, коли стала свідком ДТП, при якому таксист збив дружину та дитину Ріфмастера», — зазначив він.

Влад Добош стверджує, що після цього епізоду Кузьменко довго його не бачила. Вони ще кілька разів зустрілися у «волонтерській роботі».

Також адвокат оприлюднив листування лікарки у месенджері напередодні вибуху. Водночас слідство стверджує, що її телефон на той час був неактивним.

Також адвокат підозрюваної у вбивстві Павла Шеремета Юлії Кузьменко заявив, що у нього не приймають клопотання про ознайомлення з матеріалами справи. Про це Владислав Добош повідомив у себе в Facebook.

 Нагадаємо: 12 грудня глава МВС України Арсен Аваков заявив про затримання фігурантів у справі Шеремета. Згодом поліція дала брифінг, правоохоронці назвали п'ятьох підозрюваних у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета. Це військова медсестра Яна Дугарь, дитячий хірург в Охматдиті Юлія Кузьменко, музикант і доброволець Андрій Антоненко та подружжя ветеранів війни на Донбасі Інни та Владислава Грищенків, відомих за прізвиськами «Пума» і «Буча». Офіційно про підозри повідомили тільки першим трьом. 13 грудня суд обрав їм запобіжні заходи: Дугарь відправили під цілодобовий арешт, а Кузьменко й Антоненка — під варту. Грищенкам не оголосили офіційних підозр у справі Шеремета, оскільки наразі вони фігурують лише як особи, які можуть володіти певною інформацією.

Слідство вважає, що організатором убивства Шеремета був Антоненко. Начебто захопившись радикальними націоналістичними настроями, він вирішив створити організоване збройне угруповання, щоб вчинити вбивство Павла Шеремета. Антоненко долучив до групи Юлію Кузьменко та Яну Дугарь. Остання, за версією слідства, «проводила розвідку» біля будинку Шеремета та фотографувала на мобільний телефон камери спостереження довкола майбутнього місця злочину. Кузьменко ж, за версію слідства, безпосередньо закладала вибухівку під автівку. Суд обрав запобіжний захід військовослужбовиці Яні Дугарь, яку підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета. hromadske вело пряму трансляцію з зали суду. Печерський суд Києва обрав запобіжний захід дитячому хірургу з Охматдиту Юлії Кузьменко, яку підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Її відправили під варту до 8 лютого 2020 року.    

 

Читайте також:Слідство назвало ймовірного організатора вбивства Шеремета