Бензин має подешевшати на 2 гривні за літр — прем'єр-міністр
Досягти зниження цін на пальне в Україні можна шляхом запровадження більшої конкуренції між продавцями.
news-image

За оцінками уряду, вартість одного літра бензину в Україні має знизитися щонайменше на 2 гривні через зміцнення курсу гривні.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час ефіру на одному з телеканалів, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Зараз ми спостерігаємо, те, що ціни на бензин зменшуються. За різними оцінками, від 30 до 80 копійок. Звичайно, це неадекватне зменшення, звичайно ціни на бензин мають знизитися значно сильніше. За нашими даними — на 2 гривні», — повідомив Гончарук.

За його словами, досягти зниження цін на пальне в Україні можна шляхом запровадження більшої конкуренції між продавцями.

Напередодні Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України повідомляло про те, що може провести розслідування причин високих цін на бензин.

5 грудня стало відомо, що Антимонопольний комітет ухвалив обов’язкові для виконання рекомендації низці великих мереж автозаправних комплексів щодо зниження цін на бензин та дизельне пальне. Зниження в АМКУ пояснили тим, що оптова ціна на пальне в Україні впала. Також впав курс долара, від якого залежить ціна на бензин для українців.

6 грудня повідомлялося, що мережі АЗС почали поступово знижувати ціни на бензин.

Раніше ми писали, що Мінекономіки хоче розібратися, чому гривня зміцнюється, а ціни не падають.