Події
17 грудня 2019
Пожежа в одеському коледжі сталася через несправність електрообладнання
Дві інші версії – підпал і необережне поводження з вогнем – за попередніми даними, вважаються недійсними.
news-image

Пожежа у Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, який призвів до загибелі 16 осіб, стався через несправність електропроводки або побутових електроприладів.

Про це сьогодні на брифінгу заявив начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Олег Бех, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

Таким чином, дві інші версії – підпал і необережне поводження з вогнем – за попередніми даними, вважаються недійсними. Як зазначив Бех, вчора експерти ДСНС надали свій висновок, згідно з яким займання почалося з кабінету №9, розташованого на 3-му поверсі коледжу. 

За характерними ознаками та за вилученими з місця події предметів, попередньо можна повідомити, що загоряння сталося через несправність електропроводки або побутових електроприладів», - сказав начальник регіонального главку.

За його словами, вилучені з місця події предмети будуть долучені до справи в якості речових доказів. Виходячи з висновків фахівців ДСНС, а також відповідних вилучених документів, призначається пожежно-технічна експертиза, яка дозволить слідству зробити остаточний висновок про причини загоряння та розповсюдження вогню.

За словами Беха, щодо інших підозрюваних проводиться активна робота, тривають допити. Вже призначено 63 різні експертизи, у тому числі молекулярно-генетичну. Крім того, як зазначив начальник управління, сьогодні з Києва приїхали експерти, які допомагають місцевим слідчим у додатковому огляді місця події, що почався у вівторок вранці. 

Потрібно відпрацювати ще ряд деталей цієї серйозної події», - акцентував Бех.

Він зазначив, що станом на ранок вівторка, родичам загиблих ще не видано 11 тіл. 

Ми на сьогоднішній день за прикметами, одягом, за зовнішніми ознаками всіх встановили і розуміємо, хто ці люди. До кінця тижня, думаю, будуть вже проміжні результати молекулярно-генетичні експертизи. І десь з наступного тижня почнемо працювати з родичами, щоб видати тіла близьких, загиблих на пожежі», - додав керівник.

Раніше ми писали, що після пожежі в Одесі в області закриють 4 школи.