Політика
24 лютого 2015
Керрі: Росія затіяла нову небезпечну гру
Захід зараз намагається добитися виконання російською стороною і сепаратистами, яких вона підтримує, умов перемир'я відповідно до Мінської угоди
news-image

Держсекретар США Джон Керрі звинуватив керівництво Російської Федерації у намаганнях розпалити ворожнечу між Сходом і Заходом з використанням інструментів "холодної війни".

Про це він заявив у вівторок під час слухань з питань бюджету в Сенаті США, передає Є! Єдність.інфо з посиланням на Укрінформ.

"Росія докладає зусиль до того, щоб схилити інші країни на свій бік, сподобатися їм, встановити контакт із ними. Однак насправді вона трагічним чином знову розпалює нову гру з "нульовим підсумком" (коли один отримує все, а інший нічого. – Ред.) між Сходом і Заходом, яка, на нашу думку, є небезпечною", - наголосив Керрі.

Він також зазначив, що Москва втягнулась у новий період - "найбільш відкритих та широких пропагандистських дій, подібних до тих, які я бачив у самий розпал холодної війни". У цьому зв'язку глава Держдепу підкреслив, що росіяни продовжують брехати, як і десятки років тому, передусім про ситуацію в Україні.

Керрі ще раз наголосив, що Захід зараз намагається добитися виконання російською стороною і сепаратистами, яких вона підтримує, умов перемир'я відповідно до Мінської угоди. Якщо цього не вдасться зробити, за його словами, будуть застосовані санкції.

Читайте також: Керрі: «Слава Україні!»

Відповідаючи на запитання щодо зброї для України, Керрі зауважив, що "це нині обговорюється в адміністрації", але рішення має ухвалити президент. У цьому зв'язку він нагадав, що Сполучені Штати вже надали суттєву нелетальну допомогу українським військовим.

Що стосується допомоги для України, то, за словами глави Держдепу, зараз потрібно зосередитися на фінансовій підтримці.