NASA показало відео заходу на Марсі
З більш ніж 40 зондів, які відлетіли до Марса, менш ніж половині вдалося успішно завершити свої місії
news-image

NASA показало відео марсіанського заходу. Воно складене з фотографій, знятих ровером Opportunity, повідомляє американське космічне агентство у своєму Twitter, передає Є! Єдність.інфо

Марсіанський ровер NASA Opportunity запущений до Червоної планети 7 липня 2003 року за допомогою ракети-носія Delta II з космодрому на мисі Канаверал у Флориді. Це другий марсохід, запущений НАСА в рамках програми Mars Exploration Rover. Його управлінням займається Лабораторія реактивного руху в Пасадені. Основним успіхом місії вважається виявлення на Марсі прісної води.

З більш ніж 40 зондів, які відлетіли до Марса, менш ніж половині вдалося успішно завершити свої місії. В даний час на поверхні Марса функціонують два ровера: Curiosity і Opportunity.

Читайте також: Вчені повідомили про консервацію найдавніших слідів земного життя на Місяці

Обидва марсохода належать НАСА. Крім того, атмосферу Червоної планети досліджує індійський зонд Mangalyaan, а також американський MAVEN, майже одночасно досягли Марса в кінці вересня 2014 року.

На роверах Opportunity і Curiosity встановлені альфа-протон-рентгенівські спектрометри з російськими джерелами на основі кюрію-244, призначені для аналізу елементного складу речовини.

Читайте також: Людство повинно освоїти подорожі в космос заради свого виживання