Суспільство
19 грудня 2019
Депутати відтермінували штрафи для власників авто на єврономерах до початку 2020 року
При доопрацюванні до другого читання з тексту вилучили норму, яку представники опозиції називали "контрабандною".
news-image

Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому проект змін до Митного кодексу № 2288, який відтерміновує до початку 2020 року штрафи до 170 тис. грн за нерозмитнені вчасно авто на єврономерах, а також транспорт із перевищенням строку транзиту - до цього часу у випадку порушення штраф складатиме 8500 грн. За проголосували 285 нардепів, повідомляє телеканал "112 Україна".

Відповідно до законопроекту, з 22 серпня до 21 грудня 2019 року не стягуються штрафи до 170 тис. грн за такі порушення, як запізнення із розмитненням комерційної чи особистої автівки на єврономерах. 

Якщо транспорт (або інші товари) тимчасово ввезли на територію України і не встигли вивезти у строк - підвищені штрафи також почнуть діяти з початку 2020 року.

Нагадаємо, Верховна Рада 8 листопада 2018 року запровадила новий принцип розрахунку ставки акцизного податку на ввезення автівки із-за кордону та збільшила штрафи за нерозмитнені автомобілі. Закон про розмитнення авто з єврономерами набув чинності 25 листопада 2018 року.

З 24 травня ті, хто вчасно не розмитнив "євробляху", мали платити штраф у розмірі 170 тис. грн. Але парламент відтермінував початок застосування санкцій на 90 днів.

Врешті 22 серпня почали діяти нові санкції, однак поліцейські поки не виписували штрафи за порушення при ввезенні транспортних засобів у митних режимах тимчасового ввезення та транзиту.

Раніше ми писали, що українські водії зможуть їздити без прав: як це працюватиме.