Астрономи зафіксували на поверхні Сонця абсолютно новий тип магнітних вибухів
Температура вибуху на Сонці в епіцентрі сягала 2 млн градусів
news-image

Теоретична можливість такого вибуху була описана приблизно 15 років тому, але тільки тепер він був зафіксований апаратом NASA для вивчення світила - Solar Dynamics Observatory (SDO). Це допомогло астрономам детально вивчити, що відбувається. Про це повідомляє CNN з посиланням на публікацію в авторитетному журналі Astrophysical Journal, пише «Є!».            

Завдяки камерам SDO вчені побачили сильне виверження на поверхні зірки, після якого матерія піднялася до так званої сонячної корони – верхніх шарів атмосфери. 

Викинута речовина – протуберанці. Потім матерія почала падати на Сонце і зіткнулася з лініями магнітного поля. Після цього пішов потужний магнітний вибух, про існування якого раніше вчені знали тільки в теорії. Температура в його епіцентрі становила від 1 до 2 мільйонів градусів Цельсія, що майже в два рази більше, ніж в епіцентрі ядерного вибуху. 

Як кажуть вчені, опис природи даного феномена дозволить глибше зрозуміти процеси, які відбуваються на Сонці і краще прогнозувати так звану "космічну погоду". 

Нагадаємо, не так давно астрофізики зафіксували найяскравіший спалах світла у Всесвіті. Він відбувся в віддаленій від Землі на мільйони років галактиці. 

Читайте також:Голод вселенського масштабу: гігантська чорна діра в галактиці Чумацький Шлях почала пожирати все навколо себе