Політика
20 грудня 2019
ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ: Ініціативу Медведчука про міжпарламентський діалог підтримав Путін
Президент Росії Володимир Путін підтримав ідею Віктора Медведчука максимально використовувати можливість діалогу між парламентарями України, Росії, Німеччини, Франції для досягнення миру на Донбасі.
news-image

Президент Росії Володимир Путін підтримав ідею Віктора Медведчука максимально використовувати можливість діалогу між парламентарями України, Росії, Німеччини, Франції для досягнення миру на Донбасі.

Як відомо, 20 грудня перший заступник голови уряду Російської Федерації, міністр фінансів РФ Антон Сілуанов провів зустріч із головою Політради партії «Опозиційна платформа ‒ За життя», депутатом Верховної Ради України Віктором Медведчуком. До них приєднався президент РФ Володимир Путін.

Український політик розповів російському президентові Володимиру Путіну про створене в листопаді у Верховній Раді міжфракційне депутатське об'єднання «Міжпарламентський діалог заради миру: Україна ‒ Росія ‒ Німеччина ‒ Франція».

...Ми створили міжфракційне депутатське об'єднання в парламенті. Наша партія "Опозиційна платформа ‒ За життя", ви знаєте, за результатами виборів стала другою і створила другу фракцію, і ми створили таке міжфракційне депутатське об'єднання "Міжпарламентський діалог заради миру"», ‒ розповів Віктор Медведчук.
Це гарна ідея. Давайте я попрошу керівництво Думи... щоб вони теж попрацювали разом з вами над цією ідеєю», ‒ відповів президент РФ Володимир Путін, додавши, що реакція російських парламентарів на парламентський вимір «нормандського формату» буде позитивною.

Віктор Медведчук також звернув увагу на те, що реалізація Мінських угод ‒ єдиний шлях до відновлення миру на Сході України.

Мінські угоди, які для нас, для нашої партії безальтернативні... Їх виконання полягає в чому? В ухваленні законів. Спеціальний закон про вибори, закон про статус, закон про амністію та зміни до Конституції... Це хто буде робити? Парламент», ‒ сказав Віктор Медведчук, підкресливши, що було б непогано, якби депутати Держдуми відгукнулися на міжпарламентський заклик у рамках «нормандського формату».

Також Віктор Медведчук розповів, що вже є попередня домовленість між парламентаріями «нормандської четвірки» провести першу зустріч у середині січня ‒ на початку лютого наступного року. Він також зазначив, що партія «Опозиційна платформа ‒ За життя» установила міжпартійний контакт із «Єдиною Росією».

Крім того, Володимир Путін і Віктор Медведчук обговорили ситуацію, пов'язану з газовими переговорами між Росією та Україною.

Нагадаємо, у листопаді у Верховній Раді України за ініціативою партії «Опозиційна платформа ‒ За життя» було створено міжфракційне депутатське об'єднання «Міжпарламентський діалог заради миру: Україна ‒ Росія ‒ Німеччина ‒ Франція». Очолив це об'єднання голова Політради партії «Опозиційна платформа ‒ За життя» Віктор Медведчук.

Читайте також:Медведчук: У Зеленського і його команди немає політичної волі на мир в Україні