Суспільство
23 грудня 2019
Українці назвали політика і головні події року – опитування
Опитування проводилося у форматі особистого інтерв’ю в період із 13 до 17 грудня 2019 року.
news-image

Майже половина українців (48%), які взяли участь в опитуванні в середині грудня 2019 року, назвали головною подією року звільнення моряків, захоплених Росією у Керченській протоці в листопаді 2018 року, а також інших політв'язнів.

Про це повідомляє група «Рейтинг» у звіті за підсумками соціологічного опитування. 

На другому місці за значимістю для українців опинилися вибори президента, які назвали найважливішою подією 44% респондентів, на третьому – відновлення переговорів у «нормандському форматі» (21%). 

Також згідно результатів опитування, більшість опитаних (47%) вважають В.Зеленського політиком 2019 року в Україні. 

 Про Ю.Бойка, Д.Разумкова та Ю.Тимошенко так стверджували по 8-10% опитаних, П.Порошенка, В.Медведчука, С.Вакарчука та В.Гройсмана – по 5-7%. 

В.Зеленський як політик року отримав підтримку серед усіх вікових та регіональних груп розподілу. Натомість Ю.Бойка, В.Медведчука, В.Рабіновича частіше обирали мешканці Півдня та Сходу. Ю.Тимошенко – Центру та Заходу, П.Порошенка – Заходу. Цікаво, що серед прихильників партій «Європейська солідарність», «Батьківщина» та «Опозиційна платформа – За життя» лідерів цих сил частіше обирали як політиків року, аніж В.Зеленського. Натомість серед симпатиків партії «Голос» Глава держави отримав кращий результат аніж С.Вакарчук. 

У соцопитуванні взяли участь респонденти віком від 18 років і старше, загалом 2500 осіб.

Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіоном проживання та типом поселення. Похибка репрезентативності не перевищує 2%. Опитування проводилося у форматі особистого інтерв’ю в період із 13 до 17 грудня 2019 року.

Читайте також:За силове повернення Донбасу виступають 16% українців, 38% – за замороження конфлікту