Політика
24 грудня 2019
«Тут або вони, або ми!»: Сенцов закликав звільнити підозрюваних у вбивстві Шеремета
Сенцов заявив, що "картина" у справі Шеремета "почала розсипатися".
news-image

Колишній політв'язень, режисер Олег Сенцов закликав відпустити підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета або показати серйозні докази.

Про це він написав у Facebook.

Ще одним "доказом" (тепер це слово точно можна брати в лапки) у справі Шеремета стало менше. А нових ми, швидше за все, так і не побачимо, інакше їх би вже давно пред'явили. Хочу я побачити принципового слідчого, який заборонив це робити міністру, генпрокурору і президенту", - написав він.

Сенцов заявив, що "картина" у справі Шеремета "почала розсипатися".

Тому, або покажіть залізні докази, якщо вони у вас таки є, або відпускайте обвинувачених, бо та картина, яку нам намалювали з самого початку, і так була непереконливою, а тепер зовсім почала розсипатися", - додав він.

За словами Сенцова, затягувати на роки слідство і суди, які можуть закінчитися нічим, у настільки резонансній справі, вже не вийде.

Тут або вони, або ми!", - написав режисер.

Нагадаємо, адвокат ветеранів АТО Інни і Владислава Грищенків Віталій Ковальчук вимагає від Міністерства внутрішніх справ спростувати інформацію щодо ймовірної причетності його підзахисних до вбивства журналіста Павла Шеремета. 

13 грудня Печерський суд заарештував до 8 лютого 2020 року військовослужбовця і музиканта Андрія Антоненка.

Суд також заарештував лікаря-хірурга Юлію Кузьменко.

Перед цим суд обрав запобіжний захід підозрюваній у вбивстві журналіста Павла Шеремета військовій медсестрі Яні Дугар у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на два місяці (до 8 лютого).

Читайте також:Генпрокуратура змінила прокурорів у справі Шеремета