Події
24 грудня 2019
Польща завезла в Україну заражену сальмонелою курятину
Контролери попередили українців щодо можливого обігу зараженої продукції, і у разі виявлення такої - попросили поінформувати про це Держпродспоживслужбу.
news-image

 Польща поставила Україні заражену сальмонелою курятину. Про це повідомляє пресслужба ГУ Держпродспоживслужби у Рівненській області.

Сальмонелу виявили в охолодженому м’ясі бройлерів польського виробника "CEDROS S.A. PL №14023901 WE". Заражене м'ясо експортували з Республіки Польща до окремих держав – членів ЄС. У тому числі - до України, на потужності двох підприємств: ТОВ "ВІРТУС ТРЕЙД" (місто Дніпро) та ТОВ "ВІК ЛОГІСТІК" (місто Черкаси). Про цей факт українських контролерів поінформувала система RASFF.

Тож, контролери попередили українців щодо можливого обігу зараженої продукції, і у разі виявлення такої - попросили поінформувати про це Держпродспоживслужбу.

Система RASFF була створена у 1979 році. Через RASFF можна обмінюватися інформацією та оперативно протидіяти ризикам щодо безпечності харчових продуктів та кормів.

Нагадаємо, Центр експертиз "ТЕСТ" проінспектував куряче філе українських виробників. Ані антибіотиків, ані гормонів росту у продукції не виявлено. Детально тут.

Читайте також:До України завезли небезпечний для здоров'я чай