Світ
26 грудня 2019
Усі британські дипломати пересядуть на електрокари
Співпробітники британського дипломатичного корпусу по всьому світу їздитимуть лише на електричних або гібридних автомобілях.
news-image

Співпробітники британського дипломатичного корпусу по всьому світу їздитимуть лише на електричних або гібридних автомобілях.

Про це пише Gazeta.

Міністерство закордонних справ замінить автомобілі британських дипломатів повністю електричними або гібридними моделями в рамках програми зі зменшення викидів у навколишнє середовище вуглекислого газу", - повідомляють на офіційному сайті МЗС Великої Британії.

Британські посольства у Осло та Ватикані вже здійснили такий екологічно обумовлений перехід. Наступні 30 британських дипломатичних представництв у різних країнах і містах, зокрема в Києві, замінять автомобілі до квітня 2020 року.

До 2022 року МЗС Великої Британії планує мати в своєму автопарку 25% автомобілів із нульовим викидом вуглекислого газу, а до 2030 року - 100%. Окрім цього, хочуть встановити сонячні панелі на дахах своїх диппредставництв.

За десять місяців 2019 року в Україні зареєстрували близько 5,5 тис. електромобілів. 91% з усіх машин - вживані. Попит на легкові електромобілі зріс на 42%, комерційні - вдвічі.

Раніше ми повідомляли, що МЗС ініціює дозвіл дипломатам ввозити вживані авто в Україну без сплати мита.