Україна
26 грудня 2019
Найголовніше за день: закон щодо ліквідації корупційної схеми у сфері оцінки нерухомості, обмін полоненими 29 грудня та підвищення зарплат прокурорів
Читайте про найголовніші події дня, 26 грудня.
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 26 грудня.

Закон щодо ліквідації корупційної схеми у сфері оцінки нерухомості

Закон скасовує необхідність сплати коштів за формування довідок і звітів про оцінку об’єктів нерухомості. Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо ліквідації корупційної схеми у сфері оцінки нерухомості.

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ліквідації корупційної схеми у сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об’єктів нерухомості та прозорості реалізації майна» № 354-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 5 грудня 2019 року.

Обмін полоненими 29 грудня

Україна узгодила з бойовиками точну дату обміну військовополонених за формулою "всіх встановлених на всіх встановлених". Обмін планується провести вже 29 грудня. 

Наголошується, що у питанні обміну сторони ще продовжують опрацьовувати деяких деталей. Нагадаємо, що 23 грудня під час тристоронніх переговорів Київ і "ЛДНР" досягли домовленості щодо обміну полоненими у форматі "всіх узгоджених на всіх узгоджених". Звільнення і обмін повинні відбутися до кінця 2019 року.

Підвищення зарплат прокурорів

Кабінет Міністрів України підвищив зарплати прокурорам Офісу генпрокурора від 50% до 70%. Генпрокурор зазначив, що цей рівень поки не може бути таким, як у спеціалізованих антикорупційних інституцій, оскільки "на те вони й спеціалізовані, що мають трохи інші гарантії захисту, в тому числі заробітні плати".

Але це достатньо серйозне підняття заробітних плат і достатньо серйозні гарантії.

Раніше ми писали, що начальника відділу Міноборони спіймали на хабарі.