Події
27 грудня 2019
Вбивство 5-річного Кирила Тлявова: справу відправлять в інший суд
Якщо підозрюваним не продовжать запобіжний захід до 31 грудня, то усі підозрювані у вбивстві вийдуть на свободу.
news-image

Переяславський районний суд скерував матеріали справи щодо вбивства 5-річного Кирила Тлявова до Київського апеляційного суду, який має визначити підсудність справи.

Про це передає hromadske

Зокрема, на засіданні 26 грудня Переяславський райсуд не розглядав продовження запобіжного заходу підозрюваним у вбивстві хлопчика — розглядалися тільки питання відводу двох суддів.

Спочатку суддя Ігор Опанасюк задовольнив клопотання про відвід судді Ярослави Керекези, а потім сам взяв відвід, бо товаришує з одним з підозрюваних поліцейських Володимиром Петровцем.

Підозрюваний у вбивстві 5-річного Кирила Тлявова Володимир Петровець заявив, що товаришує з суддею Ігорем Опанасюком, який розглядає цю справу. Через це знайомство суддя взяв самовідвід

 
Embedded video
 
У підсумку суд вирішив скерувати матеріали справи до Київського апеляційного суду, який має визначити її підсудність — тобто суд, де справу розглядатимуть далі.

Відзначається, що продовжити розгляд у Переяслав-Хмельницькому неможливо, бо це могли робити тільки двоє суддів — Опанасюк і Керекеза, яких відвели.

Апеляційний суд має направити матеріали справи до іншого суду, який вже розгляне продовження тримання під вартою трьом підозрюваним. Зробити це необхідно до 31 грудня, бо у цей день спливає строк запобіжного заходу.

Якщо підозрюваним не продовжать запобіжний захід до 31 грудня, то усі підозрювані у вбивстві вийдуть на свободу.

Нагадаємо, раніш трирічного сина депутата Київоблради В'ячеслава Соболєва вбили з карабіна на американській платформі AR калібру 7,62 мм. 

Читайте також:В'ячеслав Соболєв проводить власне розслідування про замах на його життя