Політика
30 грудня 2019
«Обмін не відбувся б без беркутівців взагалі», - Надія Савченко.
Кремль більше за все цікавили беркутівці, як символ пропаганди проти України.
news-image

Надія Савченко на своїй сторінці в Фейсбук звернулась до  "всіх хто здатен чути", повідомляє інфопростір «Є!».

Мало хто зрозуміє трагедію долі беркутівців і їхню ключову вагомість в процесі обміну. На Майдані вони виконували накази і вірили в правоту своїх дій. Вони не піддавали сумніву рішення тодішньої влади, не замислювалися про політичну підопльоку ситуації. Вони переходили на агресію отримуючи у відповідь теж агресію від учасників Майдану. Вони стріляли і стріляли у них. Вбивали їх і убивали вони. Їх кинули, ті хто їм наказував. Їх здали політики, які втекли і втратили владу. А політики, які здобули владу на крові Небесної Сотні, влаштували показовий «суд» на прикладі беркутівців. Хлопці відсиділи своє. Їм не було з ким розділити вину. Справжні винуватці і злочинці втекли, бо були багаті, гроші вирішили їх волю і безкарність. У беркутівців був час подумати. Обдумати все сотні разів і гірко пожалкувати про те, що все саме так трапилося і що не повернути час назад..." - написала політик.

Також Савченко зазначила, що час не повернути і нічого не виправити, а життя триває і свій "хрест" беркутівцям нести, як і кожному із нас свій.

Тому не поспішайте кидати в них каміння, ніхто з нас не безгрішний", - підкреслила вона

Савченко наголосила, що обмін, навколо якого стільки галасу, не відбувся б без беркутівців взагалі, пояснюючи це тим, що Кремль не цікавили навіть їх громадяни РФ, ув'язнені в Україні.

Кремль більше за все цікавили беркутівці, як символ пропаганди проти України. Як колись, свого часу, владу Порошенка цікавила Савченко, як символ пропаганди проти Росії. Не віддали б з України беркут, з РФ і «лднр» ніколи б не повернули більше жодного нашого полоненого.

Тому в Порошенка обмін всіх на всіх і не складався, бо він не хотів, щоб беркутівці на волі розповідали, як банда порошенка йшла до влади по крові... Обмін це для беркуту крок у невизначене майбутнє... Вибір втратити Батьківщину назавжи чи залишитися на Рідній землі, на свій ризик і ризик для своїх родин. Вибір виїхати в РФ -посилити пропаганду ворога і проклясти Україну чи вірити у майбутнє своєї держави і боротися за своє майбутнє в ній. Це не риторичні питання і вони не легкі для людини, яка має живу душу. Хлопці із беркуту не вигоріли емоційно. Вони зроблять свій нелегкий вибір. І не нам його судити. Не зможуть вірно і неупереджено судити події на Майдані його учасники. Бо нам, кожному, болить своя правда. Історія розсудить по своєму, взалежності від переможців. І тільки Божий суд розсудить справедливо.

Нагадаємо, Служба безпеки України продовжить докладати максимум зусиль, щоб ініціатива президента Володимира Зеленського про звільнення всіх українських громадян була реалізована на всі 100%, заявив глава СБУ Іван Баканов.

Читайте також:«На 2020 рік буде світова криза. Вона вже розпочалася.», - Тетяна Проторченко