Політика
31 грудня 2019
Гончарук: транш МВФ надійде упродовж декількох місяців
Нічого не заважає надходженню грошей від МВФ, за словами прем'єра.
news-image

Новий транш кредитної допомоги Україні від Міжнародного валютного фонду надійде упродовж декількох місяців. Про це сказав у інтерв’ю каналу «Україна 24» прем’єр-міністр Олексій Гончарук. 

За його словами, нічого не заважає надходженню грошей від МВФ.

Це абсолютно технічна робота, яка зараз продовжується. Це питання декількох місяців, я не маю жодного сумніву, що ми цю технічну роботу доведемо до кінця і проблем не буде», – зазначив прем’єр.

Він додав, що МВФ дуже «демонізують» через олігархічні ЗМІ.

Багато чуток, розмов, що нібито вони там висмоктують ресурси. Насправді співпраця з МВФ – це про довіру, це про дешеві ресурси… Для нас стратегічно важливо отримати таку довгострокову програмну роботу з МВФ, тому що це дуже авторитетна світова організація, і це сигнал для інвесторів, що можна заходити в Україну, з одного боку, з іншого боку – це можливість мати дешеві ресурси», – наголосив він.

Нагадаємо: 7 грудня Україна та Міжнародний валютний фонд домовилися про початок нової програми співпраці. Зокрема, домовленість передбачає підписання так званої Staff Level Agreement – попередня згода, яка означає намір МВФ укласти кредитну програму з Україною. Загальна сума фінансування має скласти близько ,5 млрд на 3 роки.

Читайте також:Державний борг України перевалив за 1,5 трлн грн