Україна
31 грудня 2019
Ознакою завершення “епохи бідності” стане підвищення середньої пенсії з 3 до 5-6 тис. грн
В "Слузі народу" пояснили, коли в Україні скінчиться епоха бідності
news-image

Про це розповіла депутат Верховної Ради від партії “Слуга народу” Роксолана Підласа, коментуючи плани української влади, пише «Є!»  з посиланням на news.finance.           

Давайте говорити про якісь конкретні показники результативності. Для мене абсолютно жахливою є цифра, що середня пенсія сьогодні в Україні 3 тис. грн. Неможливо жити на ці гроші”, – заявила Підласа.
У кого-то навіть менше, ніж 3 тис. грн. Це негідна життя для пенсіонерів. Для мене показником того, що у нас завершується епоха бідності, стало би поступове зростання цих пенсій протягом п’яти років до 5-6 тис. грн”, – сказала вона.

Депутатка уточнила, що середня пенсія в 5 тис. грн ще не означає, що “епоха бідності” завершилася, але “це буде великий крок у цьому напрямку”. Підласа констатувала, що в Україні “середня пенсія зростає дуже повільно, потрібно це прискорювати”.

Також нардепка зазначила, що бідність “залежить від того, як національний дохід розподіляється між громадянами”.

Є такі країни, в яких працює одна галузь, наприклад, видобувна. Класичне ресурсне прокляття. При цьому вигоду отримує 0,5% найбагатших людей, які зайняті в цьому видобувному бізнесі. Наша мета – більш справедливий розподіл цього багатства в першу чергу, а в другу чергу – прибутку, який держава, бізнес і вся економіка отримує”, – зазначила вона.