Суспільство
25 лютого 2015
Окупанти обіцяють налагодити круїзне повідомлення Криму з Туреччиною
Cудно вирушатиме з кримського порту щосуботи
news-image

Окупаційна влада Криму обіцяє, що з квітня поточного року почне курсувати круїзний лайнер «Адріана» за маршрутом Ялта - Стамбул - Ялта, інформує Є | Єдність.інфо із посиланням на BSNews.
Про це повідомляє прес-служба «міністерства курортів і туризму Республіки Крим».
У «міністерстві» заявляють, що судно вирушатиме з кримського порту щосуботи о 21:00 і прибувати до Стамбула в понеділок о 8:00. Через три дні лайнер буде повертатися назад і в п'ятницю до 18:00 буде вже в Ялті.
Заступник «міністра курортів і туризму Криму» Ольга Бурова зазначила, що відомство зацікавлене у транспортному сполученні між Кримом і Туреччиною.

«Спільно з нашими кримськими туроператорами ми готові розробляти спеціальні тури, адаптовані під розклад круїзного судна« Адріана» для наших турецьких туристів, які зможуть відвідати Крим», - зазначила Бурова.

Як повідомлялося, Генеральна асамблея ООН 27 березня 2014 прийняла резолюцію у зв'язку з анексією Криму Росією.
У ній Генасамблея закликала держави, міжнародні організації (Міжнародна морська організація IMO, є структурою ООН) та інші інститути не визнавати будь-яку зміну статусу Криму і Севастополя.
Генасамблея також закликала утриматися від дій, які можуть трактуватися або інтерпретуватися як визнання змін цього статусу.

Нагадуємо, наприкінці грудня Євросоюз ввів санкції щодо анексованих Росією Криму і Севастополя. Європейським компаніям заборонено вкладати інвестиції в Крим, купувати на території півострова нерухомість, фінансувати або купувати компанії, надавати для них позики. Крім того, за рішенням Євросоюзу, туроператорам країн, що входять в ЄС, заборонено пропонувати туристичні послуги в Криму і Севастополі. Зокрема, європейським судам не дозволяється заходити в порти на Кримському півострові, за винятком екстрених випадків.
Однак, позиція Туреччини в кримському питанні стала, мабуть, головним розчаруванням для української дипломатії в 2014 році.
Надії на автоматичну підтримку Туреччиною України, засновані на історичному зв'язку Туреччини і кримськотатарського  народу і зайнятої ним проукраїнської позиції, що виступив фактично єдиною організованою силою на півострові проти російської окупації, не виправдалися в тому обсязі, на який Україна явно, але необгрунтовано, розраховувала.