В уряді назвали суму економії на допомозі малозабезпеченим
У 2019 році уряд зумів зекономити 10 млрд грн на субсидіях, пільгах та соціальних виплатах
news-image

У 2019 році мала місце економія видатків з державного бюджету за рядом соціальних програм через низку обставин. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України, пише «Є!».

Як зазначається в повідомленні, у 2019 році на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу було спрямовано 47,5 млрд грн.

Економія по житлово-комунальним пільгам та субсидіям у сумі близько 2 млрд грн, а по субвенції по твердому та рідкому побутовому паливу і скрапленому газу у сумі 1,1 млрд грн через швидше зростання доходів населення, ніж тарифів, а також теплу погоду в листопаді та грудні, - йдеться в повідомленні.
Економія по субвенції сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім`ям, тощо, у сумі 6,9 млрд грн, пов’язана з нижчим рівнем народжуваності, ніж враховано в бюджетних показниках, менша кількість сімей, чий дохід надає їм право на отримання соціальної допомоги, низьке користування програмою "муніципальна няня, - розповіли в Мінфіні.
Читайте також: Правила надання субсидій змінювати не будуть – Гончарук