Події
5 січня 2020
Під управлінням поліції в Каховці другий день тривають протести через вбивство
На акцію зібралися до 50 місцевих жителів, є родичі вбитого
news-image
Під управлінням поліції в Каховці (Херсонська область) другий день тривають протести через убивство місцевого жителя,, до якого може бути причетний поліцейський. hromadske веде пряму трансляцію з місця події, інформує «Є!», з посиланням на hromadske.ua.

На акцію зібралися до 50 місцевих жителів, є родичі вбитого. Біля відділку — до 15 поліцейських.

Нагадаємо, 1 січня відбулася стрілянина між двома жителями Каховки: 29-річний чоловік щонайменше 15 разів вистрілив у бік колишнього чоловіка своєї співмешканки — 26-річного Володимира Чебукіна. Нападника затримали, а подію кваліфікували як замах на вбивство.

Від отриманих поранень Чебукін 3 січня помер. Того ж дня Каховський міський районний суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді 60 днів тримання під вартою без права внесення застави, а поліція перекваліфікувала підозру як «умисне вбивство».

Родичі загиблого вважають, що нападників було кілька, оскільки начебто лікар їм сказав, що на тілі загиблого були сліди від трьох видів зброї.

Згодом з'ясувалося, на момент скоєння злочину підозрюваний відпочивав в одній компанії з працівником районного відділу поліції. Побоюючись, що цей факт може вплинути на розслідування, 4 січня мешканці Каховки влаштували протести біля місцевого відділу поліції й вимагали від правоохоронців справедливого розслідування. Будівлю закидали димовими шашками й піротехнікою.

Стосовно поліцейського проводять службове розслідування. Його відсторонили від виконання службових обов’язків, а державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за ст. 365 Кримінального кодексу України

Читайте також: «Закон про продаж землі – це афера тисячоліття», - Ігор Мосійчук